Çarpıcı gerçek! Nakit yerine kredi kartı…

BKM’nin çarpıcı gerçekleri ortaya koydu. Türkiye’de her yıl ödemelerde nakit kullanım oranı düşerken, buna karşın başta kredi kartı olmak üzere yenilikçi ödeme yöntemlerinin kullanım oranı hızla artıyor.

Çarpıcı gerçek! Nakit yerine kredi kartı…

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kart Monitör Araştırması’na göre, her 10 kişiden 7’si ödeme aracı olarak kredi kartı kullanmayı tercih ediyor.

BKM, Türkiye’deki kart kullanım alışkanlıklarını ölçmek için bu yıl 8’incisini Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin (TROY) katkılarıyla Ipsos tarafından gerçekleştirdiği ‘Kart Monitör Araştırması’ sonuçlarını açıkladı.

Buna göre kart kullanım bilinci hızla artıyor. Kredi kartı, ödeme anlayışının dijital dönüşümünde en etkili ödeme yöntemlerinin başında geliyor. 2015 yılında ‘Alışveriş yaparken en çok tercih ettiğiniz ödeme yöntemi nedir’ sorusuna yüzde 61 ile ‘kredi kartı’ yanıtı verilirken, 2017 yılında bu oran yüzde 68’e yükseldi.

Bu, her 10 kişiden 7’sinin ödeme aracı olarak kredi kartını tercih ettiğini ortaya koyuyor. Türkiye’de bir banka hesabı ya da kredi kartı bulunmayan 20 milyonu aşkın tüketici bulunuyor. Kredi kartı almayı düşünen tüketicilerin sayısında 2015’e kıyasla ciddi bir artış var. 2015’te hiç kartı olmayan ve kart almayı düşünenlerin oranı yüzde 11 düzeyinden, 2017’de yüzde 37’ye yükseldi.

ÇOK ÇARPICI GERÇEKLER

BKM Genel Müdürü Soner Canko, ödeme teknolojilerinin, tüm dünyayı etkisi altına alan dijital dönüşüm çağına en hızlı uyum sağlayan sektörlerin başında geldiğini belirtti. 2008’den bu yana yayınladıkları Kart Monitör Araştırması’nın ilk günden bugüne incelendiğinde çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koyduğunu ifade eden Canko, ”Ülkemizde her yıl ödemelerde nakit kullanım oranı düşerken başta kredi kartı olmak üzere yenilikçi ödeme yöntemlerinin kullanım oranı hızla artıyor” dedi.

HEDEF HALİNE GELMİŞ DURUMDA

”Sonuçlar bize gösteriyor ki ödemelerin dijital dönüşümü ve bunun nihai sonucu olan ‘nakitsiz ödemeler toplumu’ birçok ülke için henüz hayalken, ülkemiz için artık sağlam bir ekosistemin desteklediği, ulaşılabilir ve somut bir hedef haline gelmiş durumda” diyen BKM Genel Müdürü Canko şöyle devam etti: ”

Araştırmanın da ortaya koyduğu üzere, Türkiye’nin bu gelişmelerle yön verdiği ödeme sistemlerinin dijital dönüşüm süreci 2018’de de devam edecek ve Türkiye ödeme teknolojilerinde dünyaya ilham vermeyi sürdürecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X