Çarşı çökerse şehir de çöker

Kapalıçarşı esnafıyla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı canlı olursa şehir canlı olur, çarşı çökerse şehir çöker. Onun için çarşımız canlı, olmalı” dedi.

Çarşı çökerse şehir de çöker

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Kapalıçarşı Alt Çarşısı Derneği Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, belediye daire müdürleri ve çarşı esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Altepe, Bursa’nın çarşı kültürünün başka olduğunu, çarşı ve tarihi yerlere hizmet etmek başlıca bir onur olduğunu söyledi. 

Pazartesi açılışı yapılacak Büyükşehir Stadyumu ile birlikte spor turizminin de başlayacağının altını çizen Altepe, “Büyükşehir Stadyumumuz neden 44 bin kişilik oldu. Sadece çarşıları düzenlemek yetmez. Bursa’ya turist çekmek de gerekiyor. Bursa’nın turist çekecek, insan sirkülasyonunu arttıracak her projeyi ve çalışmayı da yapıyoruz. Stadyumumuz, İstanbul, Ankara ve İzmir’in tam ortasında Türkiye’ye değer katacak bir stat. Milli maçların alınabileceği en kaliteli stadyumu yapmış olduk. UEFA’dan tarafsız sahada oynanacak bir maçın Bursa’da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa’ya gelme şansı var. En büyük turizm spor turizmi. Stadyumun yanında Kapalı Atletizm Stadı başlıyor. Bu da dünya çapında bir organizasyonu alabilecek bir tesis. Velodromlar, her türlü dünya çapında organizasyonları alabilecek tesisleri inşa ediyoruz. Bunları Bursa’ya turist çekebilmek için yapıyoruz. Üst düzey turistler gelsin ve Bursa’ya para da bıraksın” ifadelerini kullandı.

ÇARŞI CANLI OLMALI

Bursa’nın dünya kenti olması için projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’nın ticaret hacmi her geçen gün artıyor. Bursa her geçen gün büyüyor. Ancak Bursa her ne kadar büyüse de Bursa’nın merkezi Ulu Cami ve Çarşı. Onun için bu bölgenin düzenli ve kaliteli olması gerekiyor. Burada alışveriş konforunu ne kadar arttırırsak o kadar bundan istifade ederiz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Bizim sloganımız, Çarşı canlı olursa şehir canlı olur, çarşı çökerse şehir çöker. Onun için çarşımız canlı, pırıl pırıl olmalı” diye konuştu. 

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı  Arif Tak ile Kapalıçarşı Alt Çarşısı Derneği Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu da, Altepe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X