Çarşı esnafından Altepe’ye teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onursal başkanı seçildiği Tarihi Çarşılar Federasyonu’na tarihi belediye binasında ofis tahsis etti.

Çarşı esnafından Altepe’ye teşekkür

Federasyon Başkanı Muhsin Özyıldırım, Altepe’nin hiçbir zaman desteğini esirgemediğini belirterek, kendisine teşekkür etti.

Aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir’in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşıların bir araya gelmesiyle kurulan Tarihi Çarşılar Federasyonu’nun merkez olarak Bursa’yı belirlemesinin ardından başlayan yönetim ofisi arayışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin devreye girmesi ile sona erdi. Federasyonun İstanbul’da yapılan birinci olağan genel kurulunda onursal başkanlığa seçilen Başkan Altepe, hem çarşıların merkezinde olması hem de tarihi dokusunun uygunluğu nedeniyle Heykel’deki tarihi belediye binasında federasyon için yer tahsis etti. Türkiye’nin farklı illerinden gelecek federasyon temsilcilerini artık bu tarihi mekanda ağırlayacak olmanın mutluluğu yaşayan Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkan Muhsin Özyıldırım ve yönetim kurulu düzenledikleri teşekkür yemeğinde Başkan Altepe’yi ağırladı.

ESNAF OLMAK BÜYÜK SORUMLULUK

Recep Altepe, bugüne kadar tarihi çarşıların ayağa kaldırılması, esnaf arasında birlik ve beraberliğin sağlanması, çarşıların düzene girmesi noktasında her türlü desteği verdiklerini belirterek, göreve geldiklerinde 11-12 olan çarşı derneği sayısının bugün 40’ı aştığını kaydetti. Türkiye genelinde tarihi kimliği bulunan 66 çarşı olduğunu ve bunların federasyona potansiyel üye olduğunu dile getiren Altepe, “Federasyon için Bursa’ya yakışan bir merkez aranıyordu. Önce tarihi binanın bodrum katı düşünüldü ancak buraya Ankara’dan, İzmir’den, Gaziantep’ten, Trabzon’dan misafirler gelecek. Buranın yakışmayacağını düşündük ve tarihi binamızın giriş katında ofis tahsisini uygun gördük. Kendim de gittim incelemedim, güzel bir ofis oldu. Esnaf ve sanatkar şehri olan Bursa çarşılarında esnaf olmak büyük bir sorumluluk. Çünkü ecdat ilk çarşıyı burada kurdu. Çarşıların merkezi ve ilk çıkış noktası burası. Bu kültürü hala en güzel yaşatan şehir Bursa. Atılacak adımlarla çok daha ileri noktalara gideceğimizi inanıyorum.”

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDUK

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım, çarşı dernekleri yönetimlerinin bir araya gelmek suretiyle 2008 yılında Tarihi Çarşı Hanlar Birliği Patformunu kurduklarını ve bugün Türkiye’ye örnek bir cemiyet haline geldiklerini belirtti. Tarihi çarşıların müşterek sorunlarının merkezi hükümet düzeyinde çözümü noktasında federasyon çatısı altında birleşmenin sağlandığını ifade eden Özyıldırım şunları kaydetti: “Biz derneğin merkezinin İstanbul olacağını düşünüyorduk. Ancak dediler ki; ‘siz Bursa olarak çok hazırlıklısınız. Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda. Merkez Bursa olmalı’. Merkez Bursa olunca Bursa’ya yakışan bir ofis bulmamız gerekliydi bu ofisinde çarşıya yakın olması gerekti. Sağ olsun her zaman olduğu gibi başkanımız desteğini esirgemedi ve tarihi belediye binasında bize ofis tahsis etti. Kendisine tüm çarşı esnafı adına teşekkür ediyorum.”

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Özyıldırım, toplantının sonunda yer tahsisi nedeniyle Büşükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X