Cavit Çağlar: Bursa aşkı ayrı bir aşk

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi’ne (BUTTİM) destek sözü vererek, ”Üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bursa aşkı ayrı bir aşk. Buradan hiç kopmadım, kopmam” dedi.

Cavit Çağlar: Bursa aşkı ayrı bir aşk

ASLIHAN AYDIN

BUTTİM Yönetim Kurulu, dün Olay Medya’da Cavit Çağlar’ı ziyaret etti. BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki, yaptığı hizmetler ve son olarak Rusya krizinin çözümündeki katkıları için Çağlar’a teşekkür etti.

BUTTİM ve çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Tiryaki, “BUTTİM 20 yıl önce yapılan önemli bir merkez. Burayı geliştirmek, canlandırmak ve uluslararası kimliğine yakışır hale getirmek için el birliği ile gayret ediyoruz.

Şehrin dinamikleri ile sizlerin de tecrübelerinden faydalanmak isteriz. İnşallah güzel günlere doğru gideceğimize ümit ediyoruz” diye konuştu. Tiryaki, BUTTİM’de 2 bin dükkan ve 10 bin çalışan olduğunu da sözlerine ekledi.

BURSA AŞKI AYRI

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ise, BUTTİM’in, kendi alanında bu ölçüde yapılmış hemen hemen en büyük yatırım olduğunu kaydetti. Başlangıçta istenen ivmenin yakalanamadığını, ancak yavaş yavaş BUTTİM’in hareketlendiğini anlatan Çağlar, bu noktada kendisine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Çağlar, ”Bana düşen her konuda yanınızdayım. Çünkü, orası bir fabrika. Onun bacasını devamlı tüttürmek lazım. Orası Bursa’nın en büyük iş merkezi” ifadelerini kullandı.

Bursa’yı her zaman yakından takip ettiğini dile getiren Çağlar, “Bursa aşkı ayrı bir aşk. Ben buradan hiç kopamadım, kopmam. Büyük yatırımlar yaptık bu şehre… Bakanlığımız zamanında büyük hizmetler getirdik” dedi.

HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK

Cavit Çağlar, Bursa’nın çehresinin değiştiğine işaret eden Çağlar, “BUTTİM’in arka tarafında Yeşilşehir’i yaptık. Baştan, bazı Oda’lar karşı geldiler. Ben orada binlerce gecekondu satın aldım.

Hiç kimseyi mağdur etmedik. Bugün orada aşağı yukarı 7 bin konut bitti. Şehir oldu ve 30 bin kişi yaşıyor. Bizim orada bayağı imarlı yerlerimiz var. Bursa’da eskiden kurulan kooperatif evleri, şimdi kentsel dönüşüme girip kendini yenilemenin peşinde.

Ancak biz burada büyük depremi yaşadık, hiç bir şey olmadı. Çok sağlam binalar yapmışız. Bursa her şeye layık” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X