Cavit Çağlar: ‘Türkiye gerçek bir ağabeyini kaybetti’

İsmet Sezgin ile birlikte uzun yıllar siyaset yapan, aynı kabinede görev alan Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Sezgin’in vefatından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduğunu söyledi.

Cavit Çağlar: ‘Türkiye gerçek bir ağabeyini kaybetti’

Sezgin’in cenaze törenine katılan Çağlar, “İsmet Sezgin, gerçek bir ağabeydi. Bizlere büyüklük yaptı, yol gösterici oldu. Her olaya hoşgörüyle bakması onu ağabey yapmıştır. Kendisiyle ilk olarak Bursaspor’da yöneticilik yaparken tanıştım, yıllar sonra bizi siyaset birleştirdi, aynı kabinede birlikte çalışma şansına sahip oldum. Bunu da sağlayan Süleyman Demirel’dir.” dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL EKOLÜNDEN GELEN BİR İSİMDİ

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, ” İsmet Sezgin de Süleyman Demirel ekolünden gelen bir isimdi. 2 ay önce beraberdik, sohbet ettik. Anılarını yazmayı düşünüyordu. Kavgayı sevmeyen ama mücadeleyi seven bir demokrattı. Milliyetçiydi. Güven veren bir insandı. Nur içinde yatsın. Ülke iyi bir insanını, gerçek bir ağabeyini kaybetti” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X