Çavuşoğlu: Ayrılmak istiyorlarsa ‘güle güle’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya’nın İncirlikten çekilebileceğini açıklaması üzerine, “Kendi bilir, yalvaracak değiliz. Ayrılmak istiyorlarsa ‘güle güle” diye konuştu.

Çavuşoğlu: Ayrılmak istiyorlarsa ‘güle güle’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın İncirlikten çekilme kararı alabileceği yönündeki haberleri değerlendirdi.

Bir haber kanalına konuşan Bakan Çavuşoğlu, Alman parlamenterlere İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret izni verilmemesi ve gelecek haftaki NATO zirvesine ilişkin, “Her şeye rağmen Almanya’ya akl-ı selim ile yaklaşıyoruz. Almanya “Türkiye biz ne istersek yapmak zorunda” zihniyetinden vazgeçmeli” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Almanya Türkiye’ye nasıl davranması gerektiğini öğrenmeli. İncirlik’ten çekilme konusunda da kendi bilir, yalvaracak değiliz. Gelmek istediler, DEAŞ’e karşı koalisyonda biz kendilerine yer açtık. Ama her şey onların istediği gibi, onların keyfine olacak değil. Bunu bilmeliler. Ayrılmak istiyorlarsa da onlara yalvaracak değiliz. Onlar gelmek istedi, biz yardımcı olduk. Ayrılmak istiyorlarsa da ‘güle güle’ deriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Türkiye’nin hava sahasının korunmasında NATO’nun bugüne kadar aldığı tedbirlerin yeterli olmadığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X