Çavuşoğlu: Şaha kalkacağız

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin sığınılacak tek liman olarak görüldüğünü belirterek, “Doğulu, batılı, Kafkaslı, Balkanlı’ kimsenin birbirinden farkı yok. Bu ülke hepimize yeter, ülkemizi kalkındıracağız. Şaha kalkacağız” dedi.

Çavuşoğlu: Şaha kalkacağız

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin Bayramlaşma töreni, bu yıl Yıldırım-Yunus Emre Spor Kompleksi’nde ailecek gerçekleştirildi.

Çok sayıda Batı Trakya Türkü’nün hazır bulunduğu törene, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katıldı. Üç saatlik programda, Batı Trakyalılar havuz başında güzel bir Kurban Bayramı akşamı yaşarken, geceye birlik ve beraberlik mesajları ile Arakan başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlara yönelik insanlık dışı uygulamalara yönelik tepkiler damga vurdu.

​İlk olarak kürsüye çıkan Uzman Dr. Ali Eminlatif, herkesin bayramını kutladıktan sonra, Batı Trakya’daki bayramlaşma töreninde de bir grup dernek yöneticisinin hemşehrileri ile buluştuğunu söyledi.  Myanmar’da Müslümanların karşılaştığı insanlık dışı uygulamalar sonucu ortaya çıkan görüntülerin Kurban Bayramı’nı buruk geçirmelerine neden olduğunu ifade eden Eminlatif, bu vahşetin bir an önce son bulmasını umut ettiklerini söyledi.

 

YENİ DERNEK MERKEZİ HAZIRLIĞI

 

Sözü Batı Trakya’ya getiren Eminlatif, Yunanistan’ın Türk Azınlığa Lozan’dan doğan haklarını hala vermediğini vurguladı. Batı Trakya’daki Türk Azınlığın tek isteğinin insanca yaşamak olduğunun altını çizen Eminlatif, bu yıl bayramlaşma törenini güzel bir mekanda, ailelerle birlikte yapmayı uygun gördüklerini, bundan sonra da böyle devam edeceklerini dile getirdi. “Burası çok güzel ancak artık biz bu tür etkinliklerimizi kendi dernek merkezimizde yapmak istiyoruz. Kazandıranlardan Allah razı olsun ama mevcut dernek merkezimiz artık bize dar geliyor. Bu nedenle söz verdiğimiz gibi içinde bu tür törenleri de yapabileceğimiz yeni bir dernek binasına kavuşmak istiyoruz” diyen Eminlatif, çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini, başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere,  yerel yönetimler ve üyelerin desteğiyle bunu başaracaklarını kaydetti.

 

ATİNA’DA VE SELANİKTE İNSANLAR PARKLARDA BAYRAM NAMAZI KILDI

 

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de, Arakan’da yürek burkan vahşete dikkat çektikten sonra, Atina’da, Selanik’te insanların bayram namazını yollarda kılmak zorunda kalmasının da kendilerini fazlasıyla üzdüğünü söyledi. Bu olumsuzlukların bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini dile getiren Hüseyin, Batı Trakyalıların Türkiye’de yaşadığı sıkıntıların en aza indiğini, artık tamamıyla Batı Trakya’ya odaklanılması, bunun için tek vücut haline gelinmesi gerektiğini anlatan Necmettin Hüseyin, “Bu gece bu güzel tesiste iyi bir katılımla bayramlaşma törenini gerçekleştiriyoruz. Umarım bundan sonra sorunlara çözüm aramaktan çok, mutlulukları paylaşmak için bu etkinliklerde oluruz” dedi.

 

BU ÜLKE HEPİMİZE YETER

 

Törende Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkanvekili Ünal Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse de birer konuşma yaparak, hemşehrilerinin bayramını kutladıktan sonra kürsüye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu geldi.  Arakan’da ve dünyanın farklı coğrafyalarında Müslamanlara yönelik insanlık dışı uygulamalara dikkat çekerek, bunların kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Türkiye’nin zorda kalan herkese yardım ettiğini, kucak açtığını dile getiren Çavuşoğlu, “Bugün Balkan coğrafyasında, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu’da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor” dedi. ‘Doğulu, batılı, Kafkaslı, Balkanlı’ kimsenin birbirinden farkının olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, “Bu ülke hepimize yeter, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte ülkemizi kalkındıracağız. Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz” ifadelerini kullandı.

 

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

 

Bu coğrafyanın önemli bir kavşak noktası üzerinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Enerji koridorlarının kesiştiği çok büyük medeniyetlerin burada neşet ettiği bir coğrafya. 1071’de biz Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu kendimize vatan kılarken ve bizden kat be kat güçlü askerlerle savaşırken, Anadolu için hangi ruh ortaya çıkmışsa, 15 Temmuz’da da aynı ruh ortaya çıkmıştır. Bunları bilerek hareket edeceğiz. Bizim farklılıklarımız gerçekten de büyük bir zenginliğimiz. Biz buraya geldik, emek verdik, katkı verdik, zanaatımızı gösterdik. Komşularımız oldu, akrabalarımız oldu, güçlendik büyüdük ama bir tarafta Batı Trakya yerinde duruyor. Orada kardeşlerimiz var, Bulgaristan’daki, Makedonya’daki, Arnavutluk’taki, Kosova’daki, Karadağ’daki, Sancak’taki, Bosna’daki kardeşlerimiz var. Onlara sırtımızı mı döneceğiz şimdi? Hayır orası için de çalışacağız. Onların rahatı ve huzur için de neler yapılması gerekiyorsa, gerekirse elimizi taşın altına sokacak ve ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu yapmak zorundayız.”

 

PROTOKOLÜN İLGİSİ BÜYÜK OLDU

 

BTTDD Bursa Şubesi’nin bayramlaşma töreninde, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra protokolde şu isimler hazır bulundu: “Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bözbey, Osmangazi Belediye Başkanvekili Ünal Aksoy, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Şakir Emin, Bursa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Orhan Eminlatif, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Yöneticisi Gürol Şen, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BATTAM Başkanı Özkan Hüseyin, BATISİAD Başkanı Ahmet Er, BTTDD Bursa Şubesi eski Başkanı Mehmet Koca, Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Batı Trakyalılar Panayırı EskiAğası Mehmet Emiroğlu, Bursaspor Yatırım Direktörü Halit Şefikoğlu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X