Çavuşoğlu: ‘Sınır güvenliğinden taviz vermeyiz’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Barzani’nin açıklamalarının akıl tutulmasından öte olduğunu belirterek, Türkiye’nin sınır güvenliğinden taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Çavuşoğlu: ‘Sınır güvenliğinden taviz vermeyiz’

RABİA DENİZ 

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin geçmiş dönem başkanlarından Naci Şahin’in Mudanya Yolu üzerinde inşa ettiği iş merkezinin açılışına katılan Çavuşoğlu, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Barzani’nin referandum ile ilgili açıklamalarının akıl tutulmasından öte olduğunu belirten Çavuşoğlu, 22 Eylül’de önce Milli Güvenlik Kurulu ve akabinde Bakanlar Kurulu’nun toplanacağını ifade ederek, “Bugün ellerinde cetvelle cirit atanların bulunduğu bu coğrafyada böyle bir kararı almak, iyi niyetle bağdaşmayan kasıtlı bir harekettir. Toplantının ardından bu çerçevede alınan kararları herkes net ve açık şekilde görecek. Türkiye’yi yok sayanlar mutlaka yanılacak. Etle tırnak misali birbirinden ayrılmayan milletlerin arasına nifak saçanlar, nefret tohumu ekenlerin arkasında kimler olduğunu geçmişten biliyoruz. Mutlaka Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla Barzani’nin tekrardan bu kararını gözden geçirmesi gerektiğini, var olan sorunlara yeni sorun eklenmesinin mevzu bahis olacağını, bölgeye yarar değil yeniden kaosun çatışmaların sürecine yol açacağını ifade etmek istiyorum” dedi. 

TERÖR KORİDORUNA MÜSADE YOK

Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyinde asla terör koridoruna müsaade edilmeyeceğini kaydeden Çavuşoğlu, silahlı kuvvetlerin gerekli tedbiri alacağını vurgulayarak, “Bu noktada alınacak tedbirlerin neler olduğunun izahtan vareste olduğunu ifade etmek istiyorum. Bölgede; hele hele sınırlarımıza yakın bölgede ‘oldubittiye’ mutlaka karşı çıkacağımızı, buna müsade etmeyeceğimizi, bu noktada Türkiye’nin iç barışı, güvenliği, geleceği için gereken adımların her cihette atılacağını söylemek istiyorum” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatının FETÖ’den gözaltına alınmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Çavuşoğlu,  “Sayın Kılıçdaroğlu avukatının avukatlığına soyunmaya çalıştı. Her zaman olduğu gibi FETÖ ile olan mücadelemizi hedef almıştır. Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu tarihten itibaren 8 seçim kaybetti. Hem PKK hem de FETÖ’nün derdiyle dertlenmeye devam ederse 9. seçimde de mağlup olacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X