Çavuşoğlu’dan Zekeriya Öz ve Adil Öksüz açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz’ün yakalandığı iddialarına ilişkin, “Şu anda bu bilgi doğru değildir ama değişik ihbarlar geliyor özellikle son iki gündür. Bunların hepsi değerlendiriliyor.” dedi.

Çavuşoğlu’dan Zekeriya Öz ve Adil Öksüz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

Adil Öksüz ile Zekeriya Öz’ün yakalandığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Şu anda bu bilgi doğru değildirdir ama değişik ihbarlar geliyor özellikle son iki gündür. Bunların hepsi değerlendiriliyor, arkadaşlarımız da yakından takip ediyor. Gürcü yetkililerle de yakın temas içindeyiz.” ifadesini kullandı.

 

Her türlü detay, bilgi ve ihbarın titizlikle değerlendirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, Öz ve Öksüz’ün daha önce gittikleri iddia edilen yerlerin kamera görüntülerinin de incelendiğini, ancak şu anda yakalanmalarının söz konusu olmadığını belirtti.

 

Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan’da olabileceklerine dair bir şüphe olduğunu aktararak, “Daha önce biliyorsunuz Zekeriya Öz Gürcistan’a kaçmıştı. Gümrük kapısındaki kameralarda tespit edilmişti. Bazen Avrupa’ya gidip geldiği yönünde bilgiler var ama bize gelen her bilgi sadece bu ikisi için değil, diğer kaçanlarla ilgili her bilgiyi titizlikle inceliyoruz, takip de ediyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar izlerini süreceğiz, mutlaka bulacağız.” dedi.

 

ABD ziyareti

 

Bakan Çavuşoğlu, ABD’ye ne zaman gideceğine ilişkin soru üzerine de 22 Ağustos’ta ABD’den bir heyetin geleceğini, 23-24 Ağustos tarihlerinde toplantıların gerçekleştirileceğini anımsattı.

 

ABD’den üst düzey ziyaret de beklediklerini aktaran Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

 

“Tarihler konusunda önce bilgi verdik. Onların teklif ettiği, bizim de ‘olur’ dediğimiz tarihleri söyledik. Adalet Bakanlığımız dosyayı hazırlıyor. Öyle gözüküyor ki ABD’den gelecek ziyaretler sonrasına denk gelecek dosyanın hazırlanması. Biz de Adalet Bakanımızla birlikte Washington’a giderek hem belgeleri teslim edeceğiz hem de yine orada görüşeceğiz, müzakereleri sürdüreceğiz ki bir an evvel teröristbaşı Türkiye’ye iade edilsin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X