Çavuşoğlu’ndan Azerbaycan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”Kardeş ülkeler olarak Azerbaycan’la dayanışma sergilememiz önem taşıyor. Türkiye olarak Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çavuşoğlu’ndan Azerbaycan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bir kez daha Ermenistan’ı savaş suçu işlemekle suçlayarak “Türkiye olarak Azerbaycan’ın yanında durduk, durmaya devam edeceğiz” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Çevremiz itilaflar ve çatışmalarla dolu bölgemizde yönetilemez ve saldırganlıklar var. Ermenistan saldırganlığı bu gerçeği bize bir kez daha gösterdi, Ermenistan Azerbaycan topraklarına saldırıyor Ermenistan’ın işlediği savaş suçudur. Maalesef bazı aktörler zalim ile mağduru aynı kefeye koyuyor. BM ve AGİT kararlarını görmezden geliyorlar. Bu nedenle Azerbaycan ile dayanışma sergilememiz büyük önem taşıyor. Türkiye olarak Azerbaycan’ın yanında durduk durmaya devam edeceğiz.

Kardeş ülkeler olarak Azerbaycan’la dayanışma sergilememiz önem taşıyor. Türkiye olarak Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. FETÖ tehdidi hala devam ediyor. Sadece ülkemiz için değil, Kazakistan ve diğer kardeş ülkeler için de tehdittir. 15 Temmuz olduğu zaman değişik vesilelerle FETÖ’nün Kırgızistan’da da güçlü yapılanma içinde olduğunu vurgulamıştım. Bugün Kırgızistan’daki kardeşlerimiz bunu kendi gözleriyle bir kere daha gördü.”

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X