Çavuşoğlu’ndan flaş ‘Libya’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türk kuru yük gemisinin Libya’nın Tobruk Limanı’na giderken ağır silahlı saldırıya uğraması hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu’ndan flaş ‘Libya’ açıklaması

Çavuşoğlu, “Gemi, Gemlik fırkateyninin kontrolü altında Fethiye’ye doğru hareket etmeye başladı. Bugün itibariyle Fethiye’ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu saldırıyla ilgili gerekli tepkimizi gösterdik. Yakından da takip ediyoruz. Uluslararası camiadan da tepkiler geliyor. ABD gibi birçok müttefik ülkeden de bu konuda kınama ve kaygıları dile getiren mesajlar geldi. Libya’nın bir an evvel içinde bulunduğu durumdan kurtulması gerekiyor. Devam eden müzakerelerden bir sonuç elde edilmesini istiyoruz. Libya’nın uzlaşıya ihtiyacı var. Fakat tüm tarafların bunu destekleyici adımlar atması gerekiyor. Ama maalesef hâlâ saldırılarla ya da şiddetle sonuç elde etmeye çalışan gruplar var. Bunları dışarıdan destekleyen ülkeler var. Bunların Libya’ya faydası yoktur. Biz Libya’daki çözüm sürecini destekliyoruz. BM kararları çerçevesinde bir an evvel müzakereler sonuç versin. Libya’da ulusal birlik sağlansın. Dünkü gibi barbarca saldırılardan da Libya kurtulsun” diye konuştu.

 

BM Libya Misyonu saldırıyı kınarken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf ise konudan kaygı duyduklarını belirterek, şunları söylemişti: 

“Saldırıda ölen Türk mürettebatının ailesine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Libya konusunda, söylediğimiz gibi, BM’nin ve BM Libya Özel Temsilcisi’nin ülkede ulusal birlik hükümeti kurulması çabalarına desteğimizi sürdürüyoruz.” Pentagon Sözcüsü Steve Warren da saldırıda can kaybı olmasını trajik olarak nitelemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X