Çavuşoğlu’ndan Suriye’ye yeni operasyon mesajı: Gereğini yaparız

Türkiye’den İsrail’e 15 yılın ardından ilk resmi ziyaret gerçekleşti. İsrail’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye dönüşünde uçakta Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyonla ilgili olarak sorulan soruya yanıt verdi. Türkiye’ye yönelik tehdidin arttığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Gereğini yaparız” mesajını verdi. İşte son dakika haberinin detayları…

Çavuşoğlu’ndan Suriye’ye yeni operasyon mesajı: Gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Suriye’nin kuzeyinde yer alan terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik yeni bir operasyon sinyalini vermişti. Konunun bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında görüşülmesi beklenirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’ye tehdit artıyor, gereğini yaparız” açıklamasını yaptı.

15 YIL SONRA BİR İLK!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirdi. 15 yılın ardından gerçekleşen resmi ziyaretle ilgili Türkiye dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İSRAİL İLE KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMASI

Hem Filistin hem İsrail diyalog için hazır diyen Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile karşılıklı büyükelçi atama konusunun İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in Türkiye ziyaretinde konuşulacağını söyledi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ

Bakan Çavuşoğlu, “İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmak istiyorsa beklentilerimizi karşılamalı, bunları madde madde sunduk” dedi.

NET MESAJ! GEREĞİNİ YAPARIZ

Yunanistan’ın adaları silahlandırmasıyla ilgili olarak blöf yapmadıklarını, Atina yönetiminin uymazsa işi ileri götüreceklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası yeni bir operasyonuyla ilgili olarak “Türkiye’ye tehdit artıyor, gereğini yaparız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X