Cbs Günü NEÜ’de İkinci Defa Kutlandı

Her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba gününde tüm dünyada kutlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü ikinci defa Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Müh…

Cbs Günü NEÜ’de İkinci Defa Kutlandı

Her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba gününde tüm dünyada kutlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü ikinci defa Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde yapılan etkinlikle kutlandı. Etkinliğe NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Furkan Kuşdemir, Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Kalaycı, Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Durduran, Esri Türkiye firmasından Bekir Yüzer ve öğrenciler katıldı. Doç. Dr. İbrahim Kalaycı, yaptığı açılış konuşmasında, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin alanlarında çokça kullanıldığını ve mesleklerine ivme kazandırdığını söyledi. CBS konusunda kendilerini geliştirmenin önemli olduğunu belirten Kalaycı, ikinci defa bu etkinliği düzenliyor olmaktan da mutlu olduklarını ifade etti. Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Furkan Kuşdemir ise, CBS’nin Belediyeler de dahil pek çok kurumda kullanıldığını hatırlatıp sisteminin gerekliliğine vurgu yaptı. CBS’nin her türlü alt yapı hizmetlerinde kullanıldığını belirten Kuşdemir, yerel yönetimler olarak kullandıklarını ve meslektaşlarının da bu tür faaliyetlerin devamlılığıyla bu konuda bilgilenmelerinin önemli olduğuna vurgu yaptı. NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir ise, etkinliği organize edenlere ve katkı sunanlara teşekkür ederek, bu tarz bir programın NEÜ’de düzenleniyor olmasının önemli olduğunu ve bu büyük şansın öğrenciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kendisi de akademik çalışmalarında Coğrafi Bilgi Sistemlerini kullandığını söyleyen Özdemir, öğrencilere bu tarz etkinlere katılarak fırsatları değerlendirmelerini tavsiye etti. “HARİTA MÜHENDİSLERİ HARİTACILIĞIN MUTFAĞINDA YER ALIYORLAR” Esri Türkiye firmasından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bekir Yüzer de, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin karmaşık yapıları yönettiğini söyleyip sistemin öğrenilmesinin önemine değindi. Özellikle iş hayatında insanların haritayı sıklıkla kullandıklarını belirten Yüzer, “Haritalar deyince bu sadece bizimle alakalı bir kavram değil. Kar marjı haritasının bile temelinde haritacılar yer alırlar. Çünkü bu işin mutfağında harita mühendisleri olarak siz varsınız. Bu anlamda önemli bir göreve sahipsiniz. Bunun bilincinde olarak davranmanız okul ve iş hayatınızda sizi öne çekecektir” ifadelerini kullandı. Teknolojinin gelişmesiyle, hayatımızın da önemli ölçüde değiştiğini hatırlatan Yüzer, mevcut teknolojiyi kullanmak gerektiğini, mobil uygulamaları, uzaktan bağlantıları ve diğer tüm gelişmeleri mesleki kariyerde kullanmanın önemine değindi. CBS’nin kullanım alanlarıyla ilgili de bilgi veren Bekir Yüzer, öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra program sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X