Cebel’de Bursa rüzgarı

Bulgaristan´ın Cebel İlçesi’nde düzenlenen Cebel Şehitlerini Anma Günü’ne katılan Recep Altepe ve İsmail Hakkı Edebali sevgi gösterileriyle karşılandı.

Cebel’de Bursa rüzgarı

Cebel’de yaşayan Türklerin dönemin Bulgaristan hükümetinin asimilasyon politikalarına karşı direnişine sahne olan 19 Mayıs 1989 olayları anma töreni, gerçekleştirildi. Cebel Meydanı’nda Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer’in ev sahipliğinde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, BAL-GÖÇ Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz  ile binlerce soydaş katıldı. Törende, Altepe ve Edebali sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Altepe ile Edebali, kutlamalar öncesinde Cebel Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin anısına Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, başkanlara plaket takdim etti.

GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA ETMELİYİZ

Meydanda toplanan soydaşların 19 Mayıs Cebel Şehitlerini Anmana Günü ve Cebel Bayramı’nı kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan’ı dost ve kardeş olarak gördüklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleriyle birlikte Türkiye ve Bulgaristan arasında köprü kurmaya gayret ettiklerini, soydaşların sıkıntılarının giderilmesinde aktif rol aldıklarını belirten Başkan Altepe, “Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Bizler her zaman için kardeş Bulgaristan’ın yanında olduk. Burada baraj patladığı zaman ilk biz geldik. Varna’yı sel bastığında yine biz vardık. Kim ne istiyorsa, onu yaptık. Aynı hassasiyetle hareket etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kardeşiz. Bir bütünün parçaları olarak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Cebel’in dünya tarihinin seyrinin değiştiği bir belde olduğunu belirterek, “Burada soydaşlarımızın isimlerini, dillerini ve dinlerini korumak için gösterdikleri direniş, totaliter demir perde ülkeleri için adeta sonun başlangıcı olmuştur. Diğer bir ifade ile Berlin Duvarı’nın yıkılmasına giden süreç Cebel’de başlamıştır. Cebel direnişin dirilişe dönüştüğü bir beldedir. Bundan dolayı burada soydaşlarımızın başlattığı mücadele kendileri için olduğu kadar demokrasi ve insanlık için de çok büyük öneme sahiptir. Bugün bir taraftan o günleri yad edip, bunu gerçekleştirenleri rahmet ve minnetle anarken, soydaşlarımızın Özgürlük Günü’nü de kutluyoruz.  Yıldırım’ın kalbi her zaman Cebel ile birlikte atıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X