Cehennemden kaçış

Suriye’de ordusu ile muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle binlerce sivil Halep’ten kaçmaya devam ediyor. Saldırılarda kenti terk etmeye çalışan 45 kişinin ölürken, BM ‘Halep dev bir mezarlığa dönüşebilir’ uyarısında bulundu.

Cehennemden kaçış

Suriye’de yaşanan iç savaş her geçen gün etkilerini arttırmaya devam ediyor.

Özellikle savaştan önce ülkenin ticaret merkezi olan Halep’te büyük yıkımlar yaşanırken bölge halkının büyük bir kısmı da evlerini terk etmek zorunda kaldı. Son günlerde Halep’in doğusunda çatışmalar şiddetlendi. Rejim güçleri ile muhalifler arasında süren çatışmaların ortasında kalan siviller bölgeyi terk etmeye devam ediyor.

Suriye ordusu tarafından Jub Al Kubba’da çatışmalardan kaçanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 45 kişinin hayatını kaybettiği, 50’den fazla sivilin de yaralandığı öne sürülünken, saldırılardan kurtulan bazı Suriyeliler ise saldırıların, kentten kaçışları engellemek içen El Nusra Cephesi militanları tarafından havan topuyla yapıldığını iddia etti.  

BM’DEN UYARI

Bu arada BM Güvenlik Konseyi’ndeki düzenlenen acil oturumdan Halep için ateşkes kararı çıkmadı.

BM Güvenlik Konseyi üyeleri arasında ateşkes öngören karar tasarısı ile ilgili müzakareler devam ederken BM İnsani Yardım Direktörü Stephen O’Brien da Halep’in durumu ile ilgili üyelere uyarılarda bulundu. O’Brien ‘karşı önlemler alınmaması durumunda kentin devasa bir mezarlığa dönüşeceğini’ söyledi. O’Brien, ‘İnsanlık için taraflara ve etkisi bulunanlara ellerinden geldiğince sivilleri korumaları ve Halep dev bir mezarlığa dönüşmeden önce, abluka altındaki doğu kesimine ulaşımın sağlanabilmesi için çağrıda bulunuyoruz, yalvarıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X