Çekirge Meydanı için yarışma süreci başlıyor

Osmangazi Belediyesi’nin, Çekirge Meydanı’na yepyeni bir görünüm kazandıracak ‘Çekirge Meydanı Proje Yarışması’nın başlangıç tarihi belli oldu. Başkan Mustafa Dündar, yarışmaya katılacakların 3 Nisan’a kadar projelerini teslim edeceğini, sonuçların da 20

Çekirge Meydanı için yarışma süreci başlıyor

Bölgede inceleme yapan jüri üyeleri ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Başkan Mustafa Dündar, “Çekirge Meydanı ve çevresi, içerisinde tarihi yapıların, termal kaplıcaların bulunduğu, aynı zamanda yaya ve araç trafiği bakımından Bursa’nın en yoğun kavşaklarından birisi. Meydan projemizin bölgenin tüm bu özelliklerini ortaya çıkartacak, Çekirge Meydanı’nın yaşanabilir bir cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak proje olmasını diliyoruz. Binaları ayakta tutan, ona ruh katan insandır. Belediye olarak bölgede çalışma yapacağımız duyulunca bir heyecan uyandı. Kamuoyunun yoğun ilgisi oldu ve memnuniyetle karşılandı. Çekirge Meydanı, yapacağımız düzenleme ile hak ettiği değere yeniden kavuşacak” dedi.  

SONUÇLAR 20 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Çekirge Meydanı’nın hem yaya, hem de araç trafiğinin yoğun olduğu en önemli kavşak noktası olduğunu, aynı zamanda çevresindeki tarihi doku ile termal tesisler ile şehrin çekim merkezi olduğunu ifade eden  Dündar, “Bizler de, tüm bu özelliklerini ortaya çıkartacak yeni bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çekirge Meydanı’nın yaşanabilir bir cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak proje olmasını diliyoruz. Jüride yer alan hocalarımız bölgeyi gezerek inceledi. Uygulanacak projenin detayları hakkında bilgi sahibi oldular. İki aşama olarak belirlediğimiz yarışmanın ilk aşaması içi teslim tarihi 3 Nisan. Birinci aşamayı geçen yarışmacılarımız, 12 Haziran’da ikinci aşama projelerini raportörlüğe teslim edecek. Sonuçlar ise 20 Haziran’da açıklanacak” diye konuştu.

Yarışmanın jüri heyeti, Çekirge Meydanı’ndaki inceleme gezisinin ardından Mustafa Dündar’la bir araya gelerek, proje hakkındaki görüş ve önerilerini başkan Dündar’a aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X