Çekirge’ye ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip oldu.

Çekirge’ye ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amaçlanıyor. 

Eğitim alan ve hastanelerinde doğru anne sütü uygulamalarını yerleştiren hastaneler ziyaret edilerek, uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı uygulamalar yapan, hastaneler ‘Anne Sütü Komitesi’ kararı ile ‘Bebek Dostu Hastane’ olarak belgelendiriliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik amacı ile ‘Bebek Dostu Hastane’ projesi kapsamında Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nin 1992 yılında aldığı unvanı yenilendi. 

Bursa Çekirge Devlet Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, ‘Bebek Dostu’ hastane unvanlarının yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X