Celal Bayar’ın Anıt Mezarı Cumhurbaşkanlığı himayesine geçiyor

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Anıt Mezarı, müze ve kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı himayesine alınacağını söyledi.

Celal Bayar’ın Anıt Mezarı Cumhurbaşkanlığı himayesine geçiyor

CEMAL KIRGIZ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Antalya Valiliği görevine atanan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Gemlik’in Umurbey Mahallesi’nde bulunan Anıt Mezarı, müze ve kütüphanede incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Fahri Kasırga ve Karaloğlu’na Celal Bayar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Celal Bayar’ın torununun çocuğu Ali İhsan İzbul da eşlik etti.

İlk olarak Celal Bayar Vakfı Müzesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, ardından vakıf bünyesinde bulunan 25 bin kitaplı kütüphanede incelemelerde bulundu. Burada Kasırga’ya bir sunum yapıldı. Daha sonra Anıt Mezar’a geçen Fahri Kasırga, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Celal Bayar Müze ve Kütüphanesi’nin Vakıf ve Bayar Ailesi gözetiminde olduğunu hatırlatan Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında Vakıf yöneticileri ve Bayar Ailesi’yle görüştüklerini belirterek, Anıt Mezar, müze ve kütüphanenin bundan sonra Cumhurbaşkanlığı himayesine alınacağını açıkladı. 

YENİDEN PLANLAMA

Master plan çerçevesinde bir bütün olarak yeniden planlama yapılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, “Örneğin merdivenlerden çıkarken, engelli vatandaşlarımıza yönelik bir düzenleme olmadığını gördük. Duvarlar yıpranmış. Kütüphanedeki birçok tarihi eser aşırı yıpranmış durumda. Profesyonel bir ekiple, kurum ve kuruluşların yanı sıra akademik çevrelerin de görüşlerini alarak, geniş açıdan değerlendirme yapacağız. Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’a yakışır bir restore ve onarım çalışması gerçekleştireceğiz. Anıt Mezar, müze ve kütüphane daha kolay gezilebilir hale gelecek” dedi.

Anıt Mezar bünyesinde de mimarları ile görüşüp, revize proje yapılıp yapılmayacağının değerlendirileceğini anlatan Fahri Kasırga, tüm eserlerin yine Umurbey’de kalacağını söyledi. Kasırga, Celal Bayar’ın doğduğu evde de incelemelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X