Çelik: ‘Büyük boyutlu problemle İslam alemi karşı karşıya’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ”Bütün Ortadoğu’yu İslam alemini ilgilendiren çok daha büyük boyutlu bir problemle İslam alemi karşı karşıya.” dedi.

Çelik: ‘Büyük boyutlu problemle İslam alemi karşı karşıya’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Batum ve Havalisi Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

 

Çelik, dünyanın dört bir tarafında afetler ve felaketler yaşandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

 

”Etrafımızdaki sıcak gelişmeler her gün farklı boyutlar kazanıyor. Irak ile uğraşıldı, Irak sorunu biter diye beklerken Suriye gibi daha sıcak bir sorunla karşı karşıya kaldık. Şimdi de bütün Ortadoğu’yu İslam alemini ilgilendiren çok daha büyük boyutlu bir problemle İslam alemi karşı karşıya. İslam dini barış, kardeşlik dinidir ama ne yazık ki savaşların, çatışmaların, sorunların da en bolca yaşandığı bir coğrafyadır. Bugün 39 ülkede açlık var, ekmeğe ulaşamamak var. 800 milyon insan şuanda aç, yediğimiz yemeğe erişemiyor. 1 milyar insan yoksul. Dünya nüfusunun 3’te biri aç ve yoksul vaziyette. Bu güzel coğrafyada yaşayan bizler yalnız 80 milyonun derdiyle dertlenmek değil, o açlıkla pençeleşen insanlara da el uzatan bir milletiz. Bu durum birliktelikle, dayanışmayla, değer yargılarımıza sahip çıkmakla oluyor.”

 

”Zorluklar çok, bu zorlukları sizlere hissettirmemeye çalışıyoruz”

 

Yaşanan tüm sorunlara rağmen, vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

 

”Bu ülkeye dikilen oklara, gözlere rağmen bu millet bu güzel inancını, değerlerini hep birlikte dünyanın dört bir tarafında birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiriyor. Biz de ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenmiş insanlar olarak her birimiz kendi aramızda yapılması, çözülmesi gereken meselelerin çözümü noktasında gece gündüz demeden koşturmaya devam ediyoruz. Zorluklar çok, bu zorlukları sizlere hissettirmemeye çalışıyoruz. Aslında güçlü ve istikrarlı bir yönetim anlayışı olmamış olsaydı, Türkiye’nin yaşamış olduğu sorunlar vatandaşları çok daha büyük ümitsizliklere sevk etmiş olurdu. Biz eğer hakkın, hakikatin, mazlumun, mağdurun yanında durmaya devam edersek ‘Bölgelerin, ülkelerin sahibiyim’ diyenler servet sahibi olduğunu zannedenler unutmasınlar ki bunların üstünde ilahi bir irade var, Allah var. Her şeyi görüyor, gözetiyor ve inşallah istikameti doğru olanlar bu işte kazanacaklardır. Bunda en ufak bir endişemizin olmadığını da bu vesileyle belirtmek istiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X