Çelik: Teknolojiyi takip ediyoruz

Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi tarafından Kanser Haftası dolayısıyla ‘Onkoloji Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Çelik: Teknolojiyi takip ediyoruz

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 gün süren etkinliğin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Prof. Dr. Türkan Evrensel, Doç. Dr. Erdem Çubukçu, Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Çelik, hastane yöneticileri, doktorlar, akademisyenler ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Onkoloji Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Oktay Çelik, kanser tedavisine yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Kanserin teşhis ve tedavisinde Türkiye’de en son teknolojik cihaz ve yöntemlerin kullanıldığını belirten Çelik, “1994 yılından beri ülkemizin iki onkoloji dal hastanesinden biri olan ve tek hizmet hastanesi olan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, 4 milyon Bursa nüfusunun yanında, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya gibi çevre illerin yanı sıra çok göç sebebi ile ülkemizin tamamına hizmet veriyor denilebilir. 

2016 yılında hastanemizde 360 bin poliklinik, 24 bin kemoterapi, 55 bin radyoterapi ve 8 bin kanser ameliyatı yapılmış olup bunların yanı sıra 16 bin 400 hastaya yeni kanser tanısı konulmuştur. Hastanemiz A2 dal hastanesi olmanın gereklerini yaptığı gibi tedavi, tanı ve taramalarda üzerine düşeni yapmaktadır” diye konuştu. 

Çelik, 2-3 haftalık süreçte hizmete girecek olan tam otomatik kemoterapi sistemi ve yeniden yapılanma ile ana binaya kemoterapi ünitesinin taşınacağını belirterek, “Hastanemizin dünyadaki modern kemoterapi mekanlarından biri haline geleceğininde müjdesini vermek isterim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X