Çelik üreticileri endişeli

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Ukrayna ile imzalanması muhtemel serbest ticaret anlaşmasına (STA) çelik sektörünün dahil edilmesinden endişe duydukları belirtti.

Çelik üreticileri endişeli

Yayan, Türkiye ile Ukrayna arasında STA imzalanabileceğine ilişkin haberleri hatırlattı. Ukrayna’nın dünyanın en büyük çelik ihracatçıları arasında yer aldığını ifade eden Yayan, bu ülkenin ürettiği çeliğin yüzde 83’ünü ihraç ettiğini kaydetti. Türkiye’nin, Ukrayna’nın ikinci büyük pazarı konumunda bulunduğuna dikkat çeken Yayan, ”Ukrayna, gümrük vergileri sıfırlanırsa üretiminin yüzde 50’sini rahatlıkla Türkiye’ye satabilme imkanına kavuşur. Dolayısıyla Ukrayna ile imzalanması muhtemel STA’nın etki analizinin ciddi bir şekilde yapılması lazım” dedi. 

Türkiye’nin Ukrayna’ya çelik ihracatının, bu ülkeden yapılan ithalatın yüzde 2’si seviyesinde bulunduğuna işaret eden Yayan, ”STA imzalanırsa ihracat oranı yüzde 10 olur diyemeyiz. Hala yüzde 2’ler seviyesinde kalacağı endişelerimiz var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X