Çelik Yıldırım’a hedef gösterdi: Dikey caddeler, kente üçlü güzergahtan giriş

Deneyimli siyasetçi Faruk Çelik, siyaset dersi gibi kongre konuşmalarını Gürsu’dan sonra yetiştiği ilçe Yıldırım’da sürdürdü. Üstelik bu kez yerel yönetimlere kentleşme önerileri de getirdi. Bursa’ya doğu yönünden girişte Kestel’deki Çimento Fabrikası yanından geçen Eski Ankara Yolu’nun canlandırılmasını, Yıldırım’a da dikey caddeler öneren Çelik, siyaseten de “Gül dikene sabrettiği için güzel kokuludur. Sen-ben meselesi yok bu işte. Biz meselesi var” dedi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Çelik Yıldırım’a hedef gösterdi: Dikey caddeler, kente üçlü güzergahtan giriş
HABERİ PAYLAŞ

Siyasette… Yıldırım’dan yola çıktı, Yıldırım siyasetçisi olarak yetişti. Refah’ta ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı yaptı, il başkanı olan Yıldırım kökenli siyasetçiler arasına katıldı.

1994 seçiminde Refah Partisi’nin Yıldırım Belediye Başkanı Adayı olarak sandıkta yarıştı.

Öyle ki…

Seçim gecesi oylar sayılırken kazandığı düşünülen, o nedenle de Seçim Kurulu’nun bahçesinde daha sonuç belli olmadan kutlanan adaydı, ama sandıktan ANAP Adayı olan Cüneyt Karlık çıktı.

O seçimi kazansaydı, Yıldırım Belediye Başkanı olarak bir ya da iki dönem görev yapacaktı. Kaybedince siyasi rotası değişti. Milletvekili olarak Meclis’e gitti, AK Parti’de güçlü Grup Başkanvekili oldu. En uzun süre bakanlık yapan isimler arasına adını yazdırdı.

Pazar günü…

AK Parti Yıldırım kongresinde kürsüye çıkan Bursa’nın deneyimli siyasetçisi Faruk Çelik bir anlamda kendi evinde konuştu. Hem siyaseten uyarılar yaptı, hem de başta kentleşme olmak üzere Bursa ve Yıldırım için uyarılar yaptı.

Örneğin…

Gençlik yıllarında, Otosansit’in bulunduğu yer Bursa’ya çok uzak olduğu için hayvan otlattıklarını, şimdi çevresinde mahalleler oluşan Otosansit’in Yıldırım-Gürsu-Kestel’in ortasında kaldığını anımsattı, “Büyükşehir Osmangazi ve Yıldırım Belediye Başkanımız buradalar” dedikten sonra da şunu önerdi:

Bursa’ya girişimizi üçlü güzergâh yapmak durumundayız. Biri büyük Çevre Yolu. Biri, Ankara Yolu. Ankara Yolu’nun yükünü hafifletmek için de mutlaka eski Ankara Yolu devreye girmeli.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X