Çelik’ten HDP’ye eleştiri

Bursa’da seçim çalışmalarına başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün, Emek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çelik’ten HDP’ye eleştiri

Burada gündeme dair önemli açıklamalar yapan Çelik, HDP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

HDP’nin seçim barajını aşma gayretinde olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

‘Birileri barajı aşmak için olmadık görüntüler sergiliyor. ‘Bir barajı aşalım, beni sevecen görün.’ İyi de arkandaki silah ne olacak? Arkandaki tehdit ne olacak? Onu bertaraf etmeden, onu ortadan kaldırmadan senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu bütün kardeşlerimizin düşünmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sesini yükseltmesi, sayın Başbakan’ın sesini yükseltmesi, bizim sesimizi yükseltmemizin nedeni; demokratik ortama müdahale değil bu, demokratik ortamın zedelenmesi değil bu. Silahla demokrasi yan yana olmaz. ‘Ey muhtar, sandıktan bir fire çıkarsa bunun hesabını sen ödersin’ diyorsanız, bunun adı demokrasi değil. Bundan demokrasi çıkmaz. Onun için yıllardır, 3-4 yıldır, ‘Silahlar gömülsün, demokratik yarış olsun.’ Bu yarıştan sonra ister cumhurbaşkanı ol, ister başbakan ol, ister bakan ol. Öyle bir problem yok ama silahlı bir demokrasi içerisinde buralara gelip sevecen, Doğuya gidince her türlü tehdidi savuracaksınız, insanları sindireceksiniz. Bunun adı demokrasi, demokratik mücadele değil.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X