Çeltikçi’de doğalgaz çalışmaları başladı

Kırsal mahallelerde başlayan doğalgaz yatırımları kapsamında İnegöl’ün Çeltikçi Mahallesi’nde ilk kazma vuruldu. Doğalgaz kullanımının iki ay içerisinde başlayacağı belirtildi.

Çeltikçi’de doğalgaz çalışmaları başladı

İnegöl’ün Çeltikçi Mahallesi’nde de doğalgaz çalışmaları başladı. İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, İnegöl’de bir yerleşim yerine daha doğalgaz ulaştırma çalışmalarına itibariyle başladıklarını belirterek, iki ay içerisinde Çeltikçi Mahallesi’nin tamamının doğalgaz kullanabilir hale geleceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Doğalgazı biz eskiden Avrupa’da, Rusya’da olan ve Türkiye’de olması imkanı olmayan bir şey gibi görürken bugün şehir merkezini geçtik kırsal mahallelerimizde bile doğalgazla tanışıyoruz” şeklinde konuştu.

Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Aktaş, Edebey Mahallesi için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, programda Deydinler’in de olduğunu ifade etti. Aktaş, “Biz İnegöl Belediyesi olarak bu işin hakemliğini yapıyoruz. Ama çalışma bitip kullanım başladığında ne kadar tasarruflu bir yakıt olduğunu, ne kadar temiz bir yakıt olduğunu, doğaya ne kadar saygılı bir yakıt olduğunu hep beraber göreceğiz. Altyapı biraz sıkıntılı iştir, ama bittiğinde hepimiz rahat edeceğiz. Çeltikçi zaten adı her ne kadar kırsal mahalle olsa da İnegöl ile iç içe girmiş, meyveciliğin çok yoğun olarak yapıldığı güzel ve büyük köylerimizden biri. Çeltikçi için böyle bir şey gerekliydi. Muhtarımızın da bu konuda istekleri vardı. O ihtiyacı da gidermiş olduk” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun iş makinesi ile doğalgaz çalışmaları için ilk kazmayı vurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X