Çeltikçi’ye güneş enerjisi santralı

Orhangazi Belediyesi, Çeltikçi Mahallesi’nde Güneş Enerjisi Santralı kurmayı planlıyor. Santral ile tüm belediye sınırlarındaki abonelerin elektrik ihtiyacının karşılanması ve yıllık 650 bin TL tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Çeltikçi’ye güneş enerjisi santralı

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediye Meclisi’nin aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçenin Çeltikçi Mahallesi’nin yüksek kesimlerindeki Mal Müdürlüğü’ne ait bir arsa üzerine Güneş Enerjisi Santralı kurulması konusu görüşüldü.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye tarafından kurmak istedikleri Güneş Enerjisi Santralı ile hem hibe programına başvurma, hem de belediye sınırlarındaki tüm elektrik abonelerinin elektriğini karşılamayı hedeflediklerini kaydetti.

Neşet Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Güneş Enerjisi Santralı ile ilgili hibe destekleri bulunduğunu da belirterek, bu konuda yapılacak çalışma ile 1 milyon Euro hibe destek almayı planladıklarını ifade etti.

650 BİN TL TASARRUF…

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Ayrıca santralı ilk etapta 1 MW kapasiteli olarak planlıyoruz. Bu kapasite gelecekte artırılabilecek. Santralın tamamlanıp hizmete girmesi halinde, Orhangazi Belediyesi olarak yılda 650 bin TL’lik bir tasarruf yapmış olacağız” dedi.

Belediye Meclisi, Güneş Enerjisi Santralı Projesi ile ilgili Neşet Çağlayan’a yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X