Cem Küçük’ün ifadesi alınacak

Gazeteci Ahmet Hakan’ın saldırıya uğramasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün ifadesinin alınmasına karar verdi.

Cem Küçük’ün ifadesi alınacak

Haraket içerikli yazılarıyla tanınan Küçük, 9 Eylül’deki “Şizofrenik ve PKK’lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan” başlıklı yazısında, “İstesek sinek gibi ezeriz, merhamet ettik de hayattasın” ifadesini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı: Ek süre bitince…

İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazeteci Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili savcılığın polise ek süre verildiğini belirterek, o ek süre bitince sanıkların savcılığa çıkacağını ve tahkikatın devam ettiğini söyledi.

Zonguldak’ta soruları yanıtlayan Altınok, “İnsanlar haksızlığa uğradığını, kendilerine yanlış yapıldığını düşünüyorlarsa; hukuka ve mahkemelere gideceklerdir. Kaba kuvveti kesinlikle tasvip etmemiz mümkün değil. Kim yapmışsa hukukun karşısında bunu görecek” dedi.

“Saldırganların ihracı bile beklenmeden…”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazeteci Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişiden 3’ünün AK Parti üyesi oldukları yönündeki hatırlatma üzerine bu kişilerin ihracının bile beklenmeden gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, “Saldırganların AK Partili olup olmadıklarını bilmiyorum ama öyleyse bir saniye bile AK Parti’de bulundurulmamaları gerekir. AK Parti’nin böyle işlerle karalaması, lekelenmesi hiç kimsenin haddine değil. İhracın bile beklenmeden gereği yapılmalıdır” dedi.

Hakan’ı ziyaretinde Erdoğan’a çağrı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’ı evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o AK Partili milletvekilini de ihraç etselerdi. Ölümle tehdit eden iktidar kanadından keşke daha sert eleştiriler olsaydı ama olmadı. Bir şey daha var beklediğimiz, hepimizin beklediği… Bir gazete, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ama Cumhurbaşkanı makamında oturan kişi sessizliğini koruyorsa bu ülkede bir sorun var demektir. Kendisine açık bir çağrı yapıyoruz. Demokrasiyi savunuyorsan tepkini net ortaya koyacaksın. Bu saate kadar tepki vermemesi pek çok kafada ciddi soru işaretleri yarattı. Kendisine diktatör tanımı kullanılıyordu, o tanımı besleyen bir tutum içinde. Ondan kaçınması tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Gazeteciler tepkili

Gazeteci örgütleri, son dönemde basına yönelik artan baskılar ve saldırılar nedeniyle İstanbul Tünel’de yürüyüş düzenledi. Çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin katıldığı yürüyüşte “Özgür basın susturulamaz” pankartı taşındı. Tünel’den Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar yürüyen grup, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in okuduğu basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Yürüyüşe Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Ankara, İzmir, Afyon, ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyetleri, Fotomuhabirleri Derneği, Spor Yazarları Derneği ile IPI ve PEN Türkiye merkezi destek verdi.

Sessizliğini bozdu

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’ı evinde ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Doğan, şöyle konuştu: “40 yıla yakın bir süredir yayıncıyım. Biz bağımsızız. Hükümet yanlısı olmaya mecbur değilim, ama hükümet karşıtı da değilim. Bu hükümet bağımsızlığı kabul etmiyor. Yanında olmayan herkesi karşısında görüyor. Ahmet’in işinde kim bunu yaptı? Yok trafik sıkıştı, bilmem ne! Çocuk kandırmayın. 4 tane mafya bozuntusu geldi Ahmet’i dövdü. Kim yönlendirdi? Bunları yönlendirenler ortaya çıkarılsın. Tek isteğim budur.”

‘Herkes köpeğine sahip çıksın’

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Zonguldak’ta milletvekili aday tanıtım toplantısında, gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı sert sözlerle eleştirdi. Kamalak, “Basına yönelik her türlü şiddet ve baskıyı kınıyorum. Herkes köpeğine sahip çıksın, sahip olsun. Eğer saldırgan bir köpeği başıboş olarak bir kimse sokağa bırakıyorsa, emin olun o saldırgan köpeği sokağa bırakan sahibi o köpekten daha haysiyetsizdir, daha şerefsizdir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X