Cemalettin Torun:Türkiye’yi başkan yönetmeli

AK Parti İl Başkanı Torun, ‘Milletin doğrudan oyuyla seçilen Başkan Türkiye’yi yönetmelidir. Sistem tek başlı işlemeli. Milletin direk oyuyla gelmiş başkanla bu tür tartışmalar kalkmalı’ dedi.

Cemalettin Torun:Türkiye’yi başkan yönetmeli

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Türkiye’nin hedeflerine yürümesi için mili iradeyi temsil eden, yeni sivil bir anayasanın milletimize hediye edilmesini gerektiğini savunduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ancak muhalefetin tutumları nedeniyle bunun o dönem gerçekleşmediğini söyledi. 

Yüzde 95’in üzerinde oy almış ve mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla Türkiye’nin hedeflerine daha hızlı ulaşması için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Torun, ‘Sayın Bahçeli’nin başkanlık sistemiyle ilgili ‘Gelsinler mecliste konuşalım, millete gitmekten kaçınmayalım’ sözleri önemli. Sayın Bahçeli’nin ülkenin sorunları ve millet söz konusu olduğunda parti gözetmeksizin çok hassas olduğunu ve bu dik duruşu her zaman sergilediğini görüyoruz ve teşekkür ederiz. İnşallah böyle bir duruş yeni anayasanın önünü açacaktır. Yeter ki referanduma gidecek çoğunluk mecliste sağlansın. Milletin önüne yeni anayasa sunulsun. Referandum neticesinde milletimiz hangi kararı verirse versin başımız üzerinde yeri var. Yeter ki milletiniz karar versin diyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından doğrudan seçilmesiyle başkanlık sisteminin seçilme şeklinin yerine geldiğini ifade eden Torun, ‘Türkiye’nin önündeki hedeflerine kararlı bir şekilde gidebilmesi için karar mekanizmasının hızlandırılması ve uygulayacak makamında bu kararları hızlı vermesi gerekiyor o yüzden çift başlı sistemin önümüzü tıkadığını görüyoruz’ dedi.

TERÖR BİZİ YILDIRAMAYACAK…

Türkiye’nin terör belasından çok çektiğini kaydeden Torun, Hükümetin kararlı duruşuyla ülkenin FETÖ,PKK ve DAEŞ teröründen kurtulacağını söyledi. FETÖ ihanet şebekesinin 15 Temmuz kalkışmasıyla Türkiye’nin yükselişini önlemeye yönelik saldırı düzenlediğini vurgulayan Torun, ‘Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye bölgesinde söz sahibi olacaktır. Bu belayı 15 Temmuz sonrasında siyasi parti gözetmeksizin sağladığımız güzel birliktelikle üstesinden geleceğiz. PKK’nın kırsal alanda son zamanlarda sıkıştırılması, çok sayıda PKK’lının öldürülmesi onların son günlerini geldiğini gösteriyor. Bölge insanın bunlara yakın duruşunu tamamen kaldırması devletin yanında yer alması bunları bitirecek en önemli  noktalardan olacak. 

Son günler PKK’nın AK Parti yöneticilerine karşı menfur saldırısına karşı girişimlerini görmekteyiz. Son ik buçuk aylık sürede Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman’ın Beytüşşebap Gençlik Kolları Başkanının kaçırılması, Hakkari 1. sıra Milletvelili adayı Ahmet Budak’ın Şemdili’de, Malatya Gençlik kolları Başkanı Eyüp Hacıoğlu’nun, Van’nın Özalp İlçesi’nde Aydın Muştu’nun evinde çocuklarının gözü önünde öldürülmesi, Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı’nın şehit edilmesi bizi derinden yaraladı. Bu menfur saldırıyı yapanlar şunu bilmeliler ki bizi hiç kimse yıldıramaz, yolumuzdan çeviremez. Tüm teşkilatlarımızla daha sıkı daha kenetlenmiş vaziyette hiç kimseden korkmadan yolumuza koşmaya devam edeceğiz.  Bizim daha da bir ve beraber olmamızı sağlayacaktır. Biz gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X