Çember daralıyor

Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine müdahale ettiğine dair iddialar konusunda yeni bir perde açıldı.

Çember daralıyor

Başkan Donald Trump, oğlunun Rus bir avukatla yaptığı ortaya çıkan gizli görüşmeye ilişkin yalan ifadeler içeren açıklamasını bizzat hazırlamakla ve kamuoyundan bilgi saklayıp yanlış yönlendirmekle suçlanıyor. 

Washington Post’un bir dizi üst düzey danışmana dayandırdığı haberi, Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın Kremlin’le bağlantılı Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüşmesiyle ilgili. Söz konusu görüşme New York Times gazetesi tarafından ilk ortaya çıkarıldığında, Trump Jr. avukatla Rus çocukların Amerikalılar tarafından evlat edinilmesi meselesini ele aldığına dair bir açıklama yayımlamıştı. 

Ancak bu durum kısa sürede bir iletişim fiyaskosuna dönüştü. Zira Trump Jr. NYT’nin haberleri nedeniyle açıklamasını değiştirerek, görüşmeye ilişkin e-postaları yayımlamak zorunda kaldı. O e-postalarda da, seçimlerin rakip adayı Hillary Clinton hakkında itibar zedeleyici bilgilerin paylaşılacağı belirtiliyor, Trump Jr. “Buna bayıldım” yanıtını veriyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X