Cemil Bayık ve Murat Karayılan birbirine düştü

Hakkari Yüksekova’da PKK terör örgütünün başarısız olmasının nedeninin, Cemil Bayık’ın güvendiği isim olduğu belirtilen sözde Yüksekova sorumlusu ‘Yılmaz Kürdo’ kod adlı Yusuf Saydut’un operasyonlar esnasında kaçması olduğu belirtildi.

Cemil Bayık ve Murat Karayılan birbirine düştü

Güvenlik kaynakları tarafından bildirilen Cemil Bayık ile Murat Karayılan’ın PKK terör örgütünün il ve ilçelerde sürdürülen çatışmalar konusunda ciddi görüş ayrılığı içinde oldukları ve sert tartışmalar yaşadıklarına dair alınan istihbarat ve telsiz konuşmalarının ardından  son alınan bilgilere göre örgüt içindeki görüş ayrılıkları artarak devam ettiği belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre ; Hakkari Yüksekova’da yapılan tüm hazırlıklara rağmen PKK terör örgütünün başarısız olmasının nedeninin Cemil Bayık ve adamlarının korkaklığı olduğunun örgüt içinde tartışıldığı belirtildi. Özellikle Yüksekova’da Cemil Bayık’ın güvendiği isim olduğu belirtilen sözde Yüksekova sorumlusu ‘Yılmaz Kürdo’ kod adlı Yusuf Saydut’un operasyonlar esnasında kaçması örgüt içinde tartışmalara neden olduğu öğrenildi.

Karayılan grubunun ; Yüksekova’da şehir direnişi için çok büyük hazırlıklar yapıldığını, 2 yıldır yapılan hazırlıklarla ilçenin Güneydoğu’da hiçbir şehirde olmayan tüneller ile donatıldığını, yoğun bir şekilde silah ve cephane stoku yapıldığını, Yüksekova çembere alınsa dahi ilçenin her bölgesinden giriş-çıkış yapılabilecek tünel sistemleri ile PKK’lı teröristlerin takviye etme imkanı bulunduğunu,  uyuşturucu ticareti için stratejik önemi  olan  ve PKK terör örgütünün hakimiyetinde olması gereken Yüksekova’da hezimet yaşandığını dile getirdikleri öğrenildi.

Karayılan grubunun Yüksekova’daki başarısızlığın nedeninin sözde Yüksekova sorumlusu ‘Yılmaz Kürdo’ kod adlı Yusuf Saydut olduğu ve dolaylı olarak da Cemil Bayık’ı suçladıkları belirtildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X