‘Cenaze olsa ortada kalacak’

Erikli’de bulunan Bila-i Habeşi Camisi’nin avlusunun girişinin kendine ait olan bölümünü tel örgülerle kapatan vatandaş cemaatten tepki görüyor.

‘Cenaze olsa ortada kalacak’

SEYİT GÜNDOĞAN

Yaklaşık 6 ay önce Yıldırım Belediyesi tarafından kamulaştırma kararı alınan ancak daha sonra vazgeçilen Bilal-i Habeşi Camisi’nin avlusunun bir kısmı mülk sahibi tarafından, cemaatle yaşadığı husumet nedeniyle kapatılınca ilginç bir görüntü çıktı. Çay ocağı, cami derneği, musalla taşı ve abdest almak için şadırvanların bulunduğu avlunun bir kısmı kapatılıp, giriş de daraltılınca cemaat sıkıntı yaşamaya başladı. Özellikle cemaatin yoğun olduğu cuma namazlarında büyük sıkıntı yaşadığını belirten cami cemaati, “Mülk sahibi cemaatle yada bir husumet nedeniyle kızıp, avlunun bir kısmını tel örgüyle kapattı. Bu durum giriş ve çıkışlarda oldukça sıkıntı  oluşturuyor. Cenaze olsa ortada kalacak resmen. Çünkü tabut o girişten tabut girmeyebilir. Cenaze namazına duracak yer kalmadı. Belediye kamulaştırmadan niye vazgeçti anlamadık. Yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz. Eğer bir çözüm bulunmazsa ileride çok daha büyük sıkıntılar yaşanacak” diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X