Cenaze töreninde üşüyen Zeynep’e montunu giydirdi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, PKK’lı teröristlerce zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Özel Hareket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’nun cenazesi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde üşüyen Zeynep’e montunu giydirdi

Şehit Kabukçu’nun cenazesi Diyarbakır’daki törenin ardından uçakla Etimesgut Askeri Havaalanı’na getirildikten sonra konvoy eşliğinde helallik alınmak üzere Keçiören’deki evine getirildi. Acı haberi Denizli’de tedavi gördüğü hastanedeki hasta yatağında alan şehidin 83 yaşındaki babası Kamil Kabukçu, oğlunun tabutuna dokunmak için cenaze aracına çıktı. Şehit için helallik alınıp, dua edilirken yakınları ve vatandaşlar gözyaşı döktü. 

Şehit Kabukçu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra törenin yapılacağı Kocatepe Camii’ne götürüldü. 

Şehit Kabukçu’nun cenaze törenine şehit Kabukçu’nun eşi Nurşen Kabukçu, kızları 18 yaşındaki Mesude Şuheda, 14 yaşındaki Şevval ile 7 yaşındaki Zeynep katılırken baba Kamil Kabukçu sedye ile getirildi. Baba Kabukçu, sağlık ekiplerinin yardımıyla sedye üzerinde oğlunun cenaze töreninde saf tuttu. 

Törende şehidin yakınlarının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kuvvet komutanları katıldı. Aile Bakanı Ramazanoğlu, törende şehit eşinin yanına otururak teselli etmeye çalıştı. 

MONTUNU ŞEHİT KIZINA VERDİ 

Cenaze töreninde üşüyen şehidin kızı 7 yaşındaki Zeynep’e kadın bir özel harekat polisi montunu giydirdi.  Cenaze töreninin ardından şehit Kabukçu’nun müftü olan amcasının oğlu Şükrü Kabukçu dualar okudu. Şehit Kabukçu’nun tabutunu namazın ardından musalla taşından tören mangası almaya çalışırken, mesai arkadaşları naaşı ellerinin üzerinde cenaze aracına kadar tekbir getirerek götürdü. 

Şehid Ahmet Kabukçu, Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X