Cenazeler ailelere teslim edildi

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi. Bugün yaşamını yitirenler için tören düzenlenecek.

Cenazeler ailelere teslim edildi

Ankara Cumhiyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin cenezasi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki DNA testlerinin tamamlanması ve kimliklerinin belirlenmesinin ardından yakınları tarafından teslim alındı.

Bugün tören düzenlenecek

 

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin memleketlerine uğurlanması dolayısıyla bugün tören düzenlenecek.

Başbakan Davutoğlu, bu sabah saldırının gerçekleştirildiği alana çiçek bıraktıktan sonra törene katılacak.

‘Kimin yaptığı belirsiz’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Ankara’da düzenlenen terör saldırısının sorumlusunun kim olduğunu onaylama ya da reddetme durumunda olmadıklarını belirterek, “Suriye içerisinde IŞİD’e karşı savaşan en güçlü grup Kürt savaşçılar oldu ve bunlara IŞİD’e karşı yaptıkları operasyonlarda hava desteği sağlanmıştı. Bu tür koalisyon destekleri IŞİD’le mücadele devam ettikçe sürecek” dedi.

John Kirby, günlük basın toplantısında, Ankara’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruları cevapladı. 

‘Türkiye’nin hakkı var’

Kirby, olayın çok açık şeklide terör saldırısı olduğunu ve masum kişilerin hayatlarını hedef aldığına dikkati çekerek, “Türkiye, dünyanın herhangi bir yerindeki terör saldırıları tehlikesiyle karşı karşıya olan ülkeler gibi bu saldırılara karşı halkını korumayı denemek için her şeyi yapma hakkı vardır” değerlendirmesini yaptı.

“(Türkiye’nin kendini koruma hakkı var) sözleriniz bağlamında sorumlu gördükleri kişilerin peşinden gitme hakları var mı” şeklindeki soruya Kirby, “Şu anda sınır ötesi gerilimden dolayı yaşanan sorunlardan önce de biz YPG’nin itidal göstermesini istedik. Türkiye’ye de sınır ötesinden top atışlarını durdurmasını istedik” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X