Cenevre’de Bursa şov

Bursa’da kurulu Tofaş Fabrikası’nın ürün geliştirme sürecine liderlik ederek 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçirdiği ve Egea ailesinin en sportif üyesi olan ‘Tipo S-Design’, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı.

Cenevre’de Bursa şov

Dünyanın en önemli ve en geniş katılımlı otomobil fuarı ‘Cevere Otomobil Fuarı’, Cenevre Palexpo Fuar Merkezi’nde 88’inci kez kapılarını açtı. Organizasyon, bu yıl önemli yenilikle düzenleniyor. Araçların yanında poz veren kadın mankenler yerine, uzmanlar yer alıyor. Cenevre’de 110 yeni modelin dünya ve Avrupa prömiyeri yapılıyor. 

Bu arada, Tofaş’ın ürün geliştirme sürecine liderlik ederek, 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçirdiği, Avrupa pazarında Tipo ismiyle satışa sunulan Egea model ailesinin en sportif üyesi Tipo S-Design Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı.

Fiat’dan yapılan açıklamaya göre, Egea/Tipo’nun Avrupa pazarları için özel tasarlanan en sportif model versiyonu Tipo S-Design, hatchback karoseri üzerinde öne çıkan özel rengi, tasarımındaki sportif detayları ve dinamik yapısıyla fuarın dikkati çeken otomobil modelleri arasındaki yerini aldı.

GENÇ VE DİNAMİK TASARIM

Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretilerek Avrupa pazarlarına ihraç edilecek olan Fiat Tipo S Design iç ve dış tasarımında fark yaratan sportif ögelerle modern ve dinamik bir karakter ortaya koyuyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat Egea model ailesinin 2015 yılından bu yana Türkiye’nin de dahil olduğu EMEA bölgesinde 287 bin adet satıldığını vurguladı.

Eroldu, ‘2017 yılında İtalya’da en çok satan üç otomobilden biri olan Egea, aynı süre zarfında Türkiye’deki satış liderliğini de korudu. 2017 yılında EMEA Bölgesi’nde 180 bin adet satış rakamıyla bir kez daha başarısını taçlandıran kompakt sınıf oyuncusu Egea, Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.

Fabrikamızda üreterek Avrupa’ya ihracatını gerçekleştirdiğimiz hatchback karoseri üzerindeki Tipo S Design ise, genç ve dinamik tasarımı ile öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE 7 FERRARİ 488 PİSTA

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Ferrari 488 Pista modeli de sergileniyor. 720 HP güce sahip 3,9 litrelik çift turbo beslemeli motorla donatılan, 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia ve 458 Speciale’deki V8 geleneğinin yeni temsilcisi olan Ferrari 488 Pista, Türkiye yollarında 2019 yılında boy göstermeye başlayacak.

Fer Mas Genel Müdürü Sinan Saip Bel, Ferrari tarihindeki en özel modellerden biri olan 720 HP gücündeki 488 Pista’nın Türkiye için ayrılan kotasının 7 adet olduğunu belirtti.

TÜRK DÖNÜŞÜMCÜ DE ORADA

Otomobil dönüşüm sektöründeki tek Türk firması olarak Cenevre Otomobil Fuarı’na katılan DizaynVip, yaklaşık 1,5 milyar liralık, 3 adet, sahibiyle konuşan ‘DV-Diamond’ versiyonunu ziyaretçilerin beğenisine sundu. DizaynVip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, dünyanın ilk konuşan otomobilinden sonra yapay zekayı ve sanal gerçekliği çalışmalarına eklediklerini söyledi.

Geçen yıl fuarda 500’ün üzerinde ön sipariş aldıkları dile getiren Molkoç, ”5 kez üst üste MotoGP dünya şampiyonu olan Jorge Lorenzo dahi bizim araçlarımızdan satın alabilmek için standımıza geldi. Bu yıl da binin üzerinde ön sipariş almayı öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X