Cenevre’de PYD yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PYD’nin 14 Mart’ta Cenevre’de yapılacak Suriye görüşmelerinde yer almayacağını bildirdi.

Cenevre’de PYD yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye’de çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmaya ilişkin soruları cevapladı. 

Suriye muhalefetinin geniş tabanlı oluşumu Müzakere Yüksek Komisyonu’nun, 14 Mart’ta Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde düzenlenecek görüşmelere katılacağını duyurmasına da değinen Kirby, alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. 

Sivillere yönelik saldırıların ve insani yardımların engellenmesinin bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayarak Kirby, “Rusya, Esad üzerindeki etkisini kullanarak bunun uygulanmasını sağlamalıdır” dedi.

SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILAR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye’de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının devam etmesine rağmen Beşar Esad hükümetinin, Halep ve Dara’da sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirmesini sert bir şekilde kınayarak, bunun çatışmaların ihlali olduğunu söyledi. 

Kirby, “Esad rejiminin acil insani yardım malzemeleri içerisinden çok ciddi şekilde ihtiyaç duyulan tıbbi yardım malzemelerini çıkartmasını güçlü bir şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Kirby, PYD’nin Cenevre’deki görüşmelerde yer almayacağını bildirdi. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın Suriye’deki gruplarla görüştüğünü belirten Kirby, “Anladığım kadarıyla bu görüşmelerde, daha öncekilerde olduğu gibi PYD davetliler listesinde yer almıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X