Cephede restleşme

Kiev yönetimi ile Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıların restleşmesi sürüyor. Ukrayna ordusu, Rusya yanlılarının saldırılarını sürdürdüğünü öne sürerek ağır silahlarını cepheden çekmeyeceğini açıkladı.

Cephede restleşme

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te varılan ateşkese rağmen Ukrayna’da çatışmalar devam ediyor. 

Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderlerinin imzası sonrasında silahların bundan 1 hafta önce susması planlanıyordu. 

Ayrıca her iki taraf dacephedeki ağır silahlarını çekecekti. Sıcak noktalardan Debaltseve ile Artemivsk şehirlerini bağlayan yolda Ukrayna ordusu zırhlı birliklerinin çekilerek yeniden pozisyon aldığı gözlemlendi. 

Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı ayrılıkçılar saldırılarına son vermediği sürece ülkenin doğusundaki çatışma alanlarından ağır silahların geri çekilmesine başlamayacağını bildirdi.  Ordu sözcüsü Vladislav Seleznyov yaptığı açıklamada, ‘Ukrayna askerlerinin mevzileri bombalanmaya devam ediliyor, bu ortamda silahların geri çekilmesi konusunda herhangi bir konuşma olamaz’ dedi.

KİEV’İ SUÇLADILAR

Rus yanlısı isyancı gruplar ise tanklarını çektiklerini ancak tüm ağır silahların sınırdan çekilmesinin iki haftayı bulacağını savundu. 

İsyancılar ‘Her gün gece gündüz ateş altındayız. Genelde havanlar, obüsler ya da tanklarla vuruyorlar. Şuradaki köyde, yere saplanmış ama henüz patlamamış bombalar bulunuyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X