‘Cerattepe’de gezici değil kalıcıyız’

Artvin Cerattepe’de bakır madeni işletmesine karşı çıkanlar, Bursa’da ‘Yeşil Direniş’ paneli düzenledi. Panelde konuşan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yavru geziciler’ sözüne atıfta bulunarak, ‘Biz orada gezici değil, kalıcı

‘Cerattepe’de gezici değil kalıcıyız’

AYKUT GÜNGÖR

 

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB) Ortak Toplantı Salonu’nda yapılan ‘Yeşil Direniş’ paneline CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Orhan Sarıbal ile Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu Başkanı Emre Karagöz, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dayanışma Avukatı Avukat Bedrettin Kalın, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan katıldı.

Panelde konuşan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cerattepe eylemcileri için kullandığı ‘Yavru geziciler’ benzetmesine atıfta bulunarak, ‘Orada gezici değil, kalıcıyız’ diyerek tepkisini dile getirdi. 

Aydın, ‘Yaz aylarında oraya gitmiş, oradaki güzelliği, yeşili görmüş biri olarak konuşuyorum. Orada yapılmak istenen aslında sadece Artvin açısından değil Türkiye açısından da ne kadar büyük bir kayıp. Ormancı babanın bir evladı olarak konuşuyorum, Bazıları orada sadece bir ağaç kesileceğini ve onun haricinde başka bir şey yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Orada yaşayan diğer canlıları, doğanın dengesini, ekolojik dengeyi, güzelliği unutup ‘onun yerine bir sürü ağaç dikeriz’ diyerek işi hafifletmek istiyorlar. Bunun için kılıf hazırlamaya çalışıyorlar, ama yine onların deyimi ile tırnak içerisinde söylüyorum ‘yavru geziciler’ dedikleri bu direnişi hafifletmek adına da birtakım paylaşımlar dönüyor. Bizler orada Gezici değil, kalıcıyız’ ifadelerini kullandı.

‘CERATTEPE DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da,  Artvin Cerattepe mücadelesinin sadece Cerattepe mücadelesi olmadığını ifade ederek, ‘Cerattepe, demokrasi mücadelesidir, özgürlük mücadelesidir. Emperyalizmin, kapitalizmin, onların çok uluslu yamyamlarına ve barbarlarına karşı verilen bir mücadeledir. Biz çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz’ dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ise yeşili ve doğayı korumak adına sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. Karahan, ‘Bizim mücadelemiz haklı bir mücadeledir. Biz oradaki doğal dengenin bozulmasını istemiyoruz. Binlerce ağaç ve doğa güzelliği var Cerattepe’de sonuna kadar mücadelemiz devam edecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X