Cerrah`a `bilgi evi`

Her mahalleye Bilgi ve Kültür Evi kazandırma çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, onuncu bilgi ve kültür evini Cerrah Mahallesi`nde hizmete açtı.

Cerrah`a `bilgi evi`
SADULLAH ORGAN
 
Büyükşehir Yasası ile ilçe merkezindeki çalışmaların artık İnegöl geneline yayıldığını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her mahalleye bir Bilgi ve Kültür Evi kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
 
İlkini 2008 yılında açtıkları Bilgi ve Kültür Evi sayısını bugün 10’a çıkardıklarını belirten Başkan Aktaş, amaçlarının başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere, her yaştan vatandaşın rahatlıkla gelebileceği bir ortam sunmak olduğunu kaydetti.
 
Bilgi ve Kültür Evi’nde öğrencilere ücretsiz internet hizmeti sunduklarını belirten Alinur Aktaş, “Burayı diğer internet kafelerden ayıran en önemli özellik, internet kullanımının yanında, öğrencilerimizin ders çalışmalarına ve araştırma yapmalarına imkan tanımasıdır. Binamız güvenlik kameraları ile gözetim altında tutulduğu gibi, bilgisayarlarımız ve internet faaliyetleri güvenlik yazılımları ile korunmaktadır” dedi.
 
SIRADA YENİCE VAR
 
Velilerin ve öğretmenlerin burada öğrencilerine eşlik edebildiğini ve öğrencilerin ödevlerinin yazıcı çıktılarını da ücretsiz alma imkanına sahip olduklarını ifade eden Aktaş, 08.00-17.00 arası açık olacak Kültür Evi’nde 10 bilgisayarla hizmet verildiğini anlattı.
 
Başkan Aktaş, önümüzdeki hafta Yenice Mahallesi Bilgi ve Kültür Evi’ni de açacaklarını belirterek, öğrencileri bu merkezleri kullanmaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X