Cerrahi işlemsiz anjiyo teknolojisi

Bursa’yı yeni nesil hastane konseptiyle buluşturan Doruk Sağlık Grubu, Koroner BT (Bilgisayarlı Tomografi) teknolojisiyle fark yaratıyor.

Cerrahi işlemsiz anjiyo teknolojisi

Halk arasında “ameliyatsız anjiyo” ya da “5 saniyede anjiyo” olarak tanınan Koroner BT Teknolojisi, kasık atar damarlarına bir girişim yapmadan ve damar yolu ile koroner damarlara kadar uzanan bir kateter kullanılmadan uygulanan “sorunsuz, ağrısız” bir yöntem olarak biliniyor.

Koroner BT teknolojisinin avantajlarına değinen Uz. Dr. Erkan Avcı, “En önemli avantajı son derece güvenli olması ve kısa sürede tamamlanmasıdır. Riski ise yok denecek kadar az. Kalp damarlarını görüntülemede kullanılan radyokontrast maddeye hastanın alerjisi yoksa ‘sıfır risk’ taşıdığı bile ifade edilebilir” dedi.

Uz. Dr. Avcı, “Kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde her yıl yeni ve yararlı teknolojiler devreye giriyor. Compüterize Tomografi (CT) kullanılarak yapılan koroner anjiyografi bunlardan biri. Kasık atardamarlarına bir girişim yapmadan ve damar yolu ile koroner damarlara kadar uzanan bir kateter kullanılmadan uygulanan bu ‘sorunsuz, ağrısız ve ucuz’ yöntemin sonuçları oldukça güvenli gibi görünüyor. Çok kısa bir sürede tamamlanıyor. Riski yok denecek kadar az. Laboratuvara girme ile incelemenin yapılıp bitmesi 15 dakika sürmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X