Cesetsiz cinayete ‘müebbet’ talebi

Yenişehir’de emlakçılık yapan 3 çocuk annesini öldürdüğünü itiraf eden sabıkalı çarşamba günü ilk kez hakim önüne çıkıyor.

Cesetsiz cinayete ‘müebbet’ talebi

HALİL ÖZÇOBAN

6 Haziran 2015 günü esrarengiz şekilde ortadan kaybolan Sadiye Şensözlü’nün (51) cinayete kurban gittiği anlaşılınca katil zanlısı olarak gözaltına alınan İsmail Erbaykır (44) polisteki sorgusunun ardından tutuklanmıştı.

NASIL YAKALANMIŞTI

Edinilen bilgiye göre, polis katil zanlısını bulmak için emlakçı kadının kaybolmasından sonra çevredeki 40 ayrı işyerinin kamera görüntülerini izledi. Şensözlü ve Erbaykır’ın olay günü buluştuğunu tespit eden polis, 10 gün sonra zanlının ifadesine başvurdu. 

Ancak alınan 4 sayfa ifadede çelişkiler buldu. ‘Silahla yaralama, kundaklama ve dolandırıcılık’ suçlarından kaydı olan ve 7 yıl cezaevinde yatan İsmail Erbaykır, önceki gün tekrar emniyete götürüldü. Cinayet dedektiflerinin çapraz sorgusunda bu kez suçunu itiraf etti.

‘KASTEN VURMADIM’

5 yıldır tanıdığı Sadiye Şensözlü’nün kendisinden emanet bir tabanca istediğini ve olay günü bu yüzden buluştuklarını söyleyen İsmail Erbaykır, ‘Cipiyle İznik’e geldik. Burada tabancayı kendisine gösterirken silah birden ateş aldı. Mermi, başına isabet etmişti. Paniğe kapaldım. Önce, kendisini arka koltuğa yatırdım. Bir saat bekledikten sonra da uçurumdan dere yatağına yuvarladım’ demişti.

4,5 aydır cezaevinde bulunan Erbaykır, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.

GÖLDE TELEFON ARANMIŞTI

İsmail Erbaykır, öldürülen kadına ait iki cep telefonunu İznik Gölü’ne attığını söyleyince Yalova’dan Deniz Polisleri çağrıldı. Dalgıç polisler, İznik Göllüce mevkiinde suya girerek zanlının gösterdiği yerde arama yapmış, ancak cinayet kurbanına ait herhangi bir eşyaya rastlanılamamıştı. 

Sadiye Şensözlü’nün Orhangazi’ye bağlı Bayırköy’deki dere yatağında da cesedi arandı ancak bulunamadı.

CİNAYETİN PLANLI OLDUĞUNA İNANILIYOR

Sadiye Şensözlü’nün kızı Özlem Yıldız, ‘Annemi tek başına öldürdüğüne inanmıyorum. Arkasında mutlaka birileri var. Bunların da araştırılarak bulunmasını istiyorum’ demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X