‘Cesur ve yeni’ planı

AB ülkeleri mevcut kotayı artırarak toplam 160 bin sığınmacının kabul edilmesi konusu gündemde. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, birlik ülkelerine çağrıda bulunarak, 120 bin göçmeni daha kendi aralarında paylaşma yönünde karar almaları gerektiğini belirt

‘Cesur ve yeni’ planı

Göçmen krizi karşısında Avrupa Birliği cesur adımlar atmaya hazırlanıyor. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu’nun Strasbourg’daki oturumunda ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında birliğin bu krizi iyi yönetemediğini ve harekete geçmekte geç kaldığını söyledi. 

Konuşmasının büyük kısmını Avrupa’daki sığınmacı krizine ayıran Juncker, Avrupa sığınmacı krizinde başarısız olurken bazı ülkelerin de takdir edilesi bir çaba gösterdiğine işaret etti. Juncker, ‘Türkiye’yi, Ürdün’ü ve Lübnan’ı Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptıkları için alkışlamak gerek. Onlar bizden daha Avrupalı olmayı başardılar’ ifadesini kullandı. 

TOPLAM 160 BİN

Avrupa Komisyonu’nun Mayıs ayında önerilen 40 bin rakamına ek olarak 120 bin göçmenin daha yeniden yerleştirilmesi için bir kota sistemi teklif ettiğini söyleyen Jean Claude  Juncker, ‘Bu zorunlu bir şekilde yapılmalı. Rakam 160 bin. Umarım bu kez herkes hemfikir olur. Laf değil, ihtiyaç duyulan şey eylem. 14 Eylül’de toplanacak içişleri bakanlarını 160 bin sığınmacının kabul edilmesi ve bunun zorunlu tutulmasını kabul etmeye çağırıyorum’ ifadesini kullandı.

Kış mevsiminin yaklaştığını hatırlatarak, ‘Biz gerçekten ailelerin tren istasyonlarında, soğuk gecelerde çadırlarda uyumalarını mı istiyoruz’ diye soran Juncker, ‘Söz konusu mültecilerse, bunun dini, inancı, felsefesi olmaz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X