Çetin: “İspanya’dan Projelerle Döndük”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikte İspanya’nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu.

Çetin: “İspanya’dan Projelerle Döndük”

İspanya’ya çok verimli bir gezi yaptıklarını belirten Başkan Çetin, “İspanyollar çevre, tarih, sanat ve futbol ile dünya markası Barselona şehrini yaratmışlar. Özellikle çevre ve kentsel dönüşümle ilgili farklı ve güzel projelerle yurda dönüş yaptık” diye konuştu. Başkan Çetin, Çukurova Belediye Meclis üyeleriyle birlikte İspanya’nın Barselona şehrine inceleme gezisinde bulundu. Barselona Sular İdaresinin davetlisi olarak İspanya’ya giden DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve meclis üyelerine Aqualogy firması yetkilileri bilgilendirme toplantısı yaptı. Barselona sular idaresi binasındaki toplantıda atık su temizleme, yağmur suları depolanması ile ilgili bilgi verildi. Başkan Çetin ve meclis üyelerinin dikkatle izlediği, karşılıklı soru cevapların yöneltildiği sunum esnasında yağmur suyu arıtma teknolojileri hakkında fikir alışverişi yapıldı ve mevcut çözümler tartışıldı. Aqualogy’nin faaliyet gösterdiği ülkelerde 100 bin m2’lik depolarda yağmur suyunu biriktirerek buradaki suyun borular yardımıyla arıtma tesislerine taşındığını ve arıtılan suyun sulama ve şehircilikte kullanıldığı bilgisi verildi. Sunumda Barselona’da kurulmuş olan 150 yıllık tesiste doğal su kaynaklarını arıtarak halkın içme suyunu temin ettikleri ve 130 yıl önce salgın hastalıkları önlemek üzere Barselona Belediyesi Akbar isimli şirkete doğal su kaynaklarını teslim ettikleri ve arıtılan içme suyu ile salgın hastalıkların önüne geçildiği bilgisi paylaşıldı. Toplantı karşılıklı hediyelerin ve teşekkürlerin ardından sona erdi. “HER SOKAĞA BELEDİYE GÖZÜYLE BAKTIK” Barselona’da üç gün boyunca meclis üyeleriyle çok verimli ve bilgilendirici bir gezi yaptıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Barselona’da marka şehir yaratıldığını yerinde gördük. Meclis üyelerimizle son gün şehrin mimari ve tarihsel dokusunu gezerek İspanyol mimarların 100 yıl önce atık demirlerden yaptıkları ve hala kullanılan sokak lambalarını, daha birçok katı atığın geri dönüşümle şehre kazandırıldığını, her bulvar ve caddenin kesiştiği noktalardaki meydanların şehri nasıl rahatlattığını gördük. İspanyollar çevre, tarih, sanat ve futbol ile dünya markası Barselona şehrini yaratmışlar. Her sokağa belediyeci gözüyle bakıp yurda dönüş yaptık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X