Çevre gününde duyarlılık mesajı

Dünya Çevre Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde, gelecek nesillere yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre bırakmak için duyarlılık mesajı verildi.

Çevre gününde duyarlılık mesajı

Etkinlik Dünya Çevre Günü Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren,Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim, belediye daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar, çevre gönüllüleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli hizmet araçlarıyla birlikte katıldı. 

İlçenin yeşil bayraklı ECO okullarından Yunus Emre İlkokulu, 14 Eylül İlkokulu ile Özel Mustafakemalpaşa Sınav Koleji öğrencilerinin katıldığı yürüyüşte, öğrenciler taşıdıkları “Doğa senin evin, bunu korumak görevin”, “Biz doğayı korudukça, doğa da bizi korur” gibi pankartlarıyla çevre kirliğine karşı mücadele edilmesi gerektiğinin mesajını verdi.

Günün öneminin anlatıldığı konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı kıyafetlerin defile gösterisine sahne olan etkinlikler, çevreye duyarlı okullara ve firmalara teşekkür belgesi verilmesiyle devam etti. Adnan Menderes Meydanı’ndaki törenin bitmesiyle öğrenciler, çevreye katkılarından dolayından TİGEM gezisi ile ödüllendirildi. Doğa ve hayvan sevgisini dolasıya yaşayan öğrenciler ata binerek keyifli anlar yaşadılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X