Çevre için pedal çevirdiler

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çevre İçin Pedal Çevir’ etkinliği büyük ilgi gördü. Saat Kule Meydanı’nda toplanan 150’ye yakın genç, Kozdere Mahallesi’ne kadar bisikletlerle gidip piknik sonrası ilçeye döndü.

Çevre için pedal çevirdiler

GÜRHAN ADANA

Gençlerle birlikte bisiklete binen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. 

Çelik, “Bisiklet kullanmanın insan ve çevre sağlığına olumlu etkileri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Yenişehirlilerin artık daha çok bisiklete binmelerini, ilçe merkezindeki mümkün koşullarda araba yerine bisikleti tercih etmelerini istiyoruz” dedi. 

BİSİKLET YOLU

İlçede bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının gerektiğini anlatan Çelik, “Yenigün Mahallesi Güldeste Caddesi’nde gidiş ve geliş toplam bin 200 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğinde bisiklet yolu inşa edip, vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bundan sonra da ilçemizin değişik bölgelerinde bisiklet yolu yapımı için uygun yerler tespit ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X