Çevre Konulu Yarışma 1’ncisi Okulunda Ödüllendirildi

Temiz Çevre Derneği’nin Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Çöp ve katı atıkların çevreye zararları, bu doğrultuda düşünülebilece…

Çevre Konulu Yarışma 1’ncisi Okulunda Ödüllendirildi

Temiz Çevre Derneği’nin Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Çöp ve katı atıkların çevreye zararları, bu doğrultuda düşünülebilecek önlemler ve çözümler’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında “Mucizeler, Eğer Biz Onlara İnanırsak Gerçekleşirler” başlıklı yazısıyla kompozisyon dalında Antalya Birincisi olan Başarı Koleji 7.sınıf öğrencisi İlayda Tunç, okul idaresi tarafından ödüllendirildi. İlayda Tunç’un başarısının tesadüf olmadığını belirten Başarı Koleji 7.Sınıflar Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak,: “İl, bölge ya da ülke çapındaki bu tür üst düzey yarışmalar, yalnızca öğrencilerin fikirlerini ifade etme ve yazılı metin oluşturma becerilerini ölçmüyor, aynı zamanda onların yaratıcı düşünme, sosyal sorunlara çözüm üretme ve iyi birer dünya vatandaşı olma potansiyellerini de harekete geçiriyor”dedi. Yarışmada Antalya Birincisi olan İlayda Tunç ise Çok heyecanlı bir fikir üretme süreci geçirdiğini belirterek “Öğretmenimin de dediği gibi asıl zorlu süreç o kısımdı. Onu bence daha kolay olan yazma-dile getirme süreci izledi. Yazımın bir bölümünde ‘Çevre kirliliği, kuşkusuz bir çeşit ‘eksiklik’ göstergesi. Kültürü, bilinci, gelecek düşüncesi, duyarlılığı, insancıllığı eksik kişiler çevre kirliliğinin artmasına neden olan kişilerdir. Aynı mantıkla; kültürü, bilinci, gelecek düşüncesi, duyarlılığı zayıf toplumların, genel eğilimle çevreyi kirlettiklerini de söylemek mümkündür. Böyle toplumlarda ‘istisna birey’ olmak neye yarar?’ diye sordum ve galiba bu soruya verdiğim yanıt benim yazımı öne çıkardı” diye konuştu. Antalya birincisi olarak Manavgat’ı ve Başarı Koleji’ni gururlandıran Başarı Koleji 7.sınıf öğrencisi İlayda Tunç Başarı Koleji tarafından plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Ödülünü Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak ve Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak Başarı Kolejinde düzenlenen törenle verdiler. Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, İlayda Tunç’u ve Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X