Çevre ödülü Büyükşehir’e

Bursa Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği Çevre Ödülü,Büyükşehir Belediye Meclisi ile UÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın oldu.

Çevre ödülü Büyükşehir’e

Bursa Tabip Odası’nın 2018 yılı Çevre Ödülü, Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun “Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılmak istenen kömürlü termik santralin çevreye etkileri, meteorolojik koşullar, şehir merkezine yakınlık ve sanayileşmenin artmasına bağlı kirlilik gibi nedenlerle kurulması ve işletilmesinin uygun olmayacağı” şeklindeki raporunu oy birliği ile kabul etmiş olması nedeni ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verildi.

Öte yandan bir diğer çevre ödülü ile insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek her girişime karşı sağlıklı yaşam hakkını savunarak, kararlılıkla, yıllardır yürüttükleri sağlık hakkı ve çevre mücadelesi nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’na verildi.

Ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Belediye Meclisi’nde projeyi tüm parti grupları oy birliği ile reddederken, karara imza atan tüm parti grupları törene davet edildi. 

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, İYİ Parti Grup Sözcüsü Prof.Dr. Hasan Ertürk meclis üyeleri Hüsnü Doğruoğlu, Nurettin Çetin, Ercan Özel katıldı. 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı adına ise plaketi Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Halk Sağlığı Asistanı Dr. Ayşegül Aydın aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X