Çevre sorunları mercek altında

Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor adlı çalıştayla çevre sorunları ve çözüm yollarının belirlenmesi hedefleniyor.

Çevre sorunları mercek altında

GÜRHAN ADANA

Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor adlı çalıştay Yenişehir’de yapıldı. Çalıştayda Büyükşehir Belediyesi’nin çevre sorunlarını saptayıp çözüm üretme çalışmaları anlatılırken, Yenişehirli muhtarlar köylerine ve mahallelerine ilişkin sorun ve önerilerini kendilerine verilen formlara doldurdular. Formlardaki bilgiler işlenerek, ilçenin çevre sorunları saptanacak ve çözüm yolları aranacak.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürü Esra Eser, Bursa ve ilçelerine yönelik bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin evsel atık aktarım istasyonları ve atık bertaraf tesisleri kurduğunu, çöplerin düzenli olarak toplandığını, depolama alanları oluşturduğunu anlatan Eser, “Yenişehir’de de düzenli bir atık depolama alanı oluşturacağız. Bu konudaki fizibilite çalışmalarını bitirdik. Bursa’da toplam 29 tane fizibilite edilecek alan var” dedi.

İNŞAAT ATIKLARI

Sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkların sterilize edildiğini ifade eden Eser, ilçeden 1 yılda 12 ton tıbbi atık toplandığını söyledi. Eser, Büyükşehir Belediyesi olarak ambalaj, atık pil ve atık yağların da toplandığını kaydetti. Muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda Bursa genelinde toplam 500 tane konteynerin verildiğini, bunlardan 18’inin Yenişehir’e gönderildiğini belirten Eser, “Yenişehir’de inşaat atıkları için de bir alan belirledik. Hafriyat atığı dökülecek yer bulamama sorununu da çözmüş olacağız” diye konuştu.

MUHTARLARA ÇAĞRI

Toplantıya katılan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, muhtarları çöp toplama konteynerleri için talepte bulunmaya çağırdı. Çelik, “Yenişehir’de 18 muhtarımız başvuruda bulunmuş. Bu sayı çok az. Tüm muhtarlarımızın konteyner taleplerini Büyükşehir Belediyemize iletmelerini istiyorum” diye konuştu.

5 HAZİRANDA AÇIKLANACAK

Toplantının sonunda Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gizem Karaca ve Doç. Dr. Fatma Esen muhtarlarla bir araya gelerek bölgelerindeki çevre sorunlarıyla ilgili anket çalışması yaptı. Bursa’nın tüm ilçelerindeki çalıştaylarda hazırlanacak raporların 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X