Çevreci fabrikalara ödül

BOSİAD’ın ‘Çevreci üretim, temiz gelecek’ sloganıyla düzenlediği ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda dereceye giren firmalar ödüllerini aldı.

Çevreci fabrikalara ödül

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD), Bursa OSB’de çevreye en duyarlı tesisleri belirledi. 

‘Çevreci üretim, temiz gelecek’ sloganıyla düzenlenen ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda dereceye girenler, önceki akşam BOSİAD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen görkemli törenle ödüllerini aldı. 

BOSİAD çevre danışmanları, Bursa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü temsilcilerinden oluşan Değerlendirme Kurulu, ‘Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler’ kategorisinde Rudolf Duraner’i, ‘Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler’ kategorisinde İpeker Tekstil’i, ‘İzin-Lisan Muafiyeti Olan Tesisler’ kategorisinde ise Beyçelik Gestamp’ı birincilik ödülüne layık gördü.

TEMİZ VE YEŞİL BURSA İÇİN

BOSİAD Başkanı İlker Oral, törende yaptığı konuşmada, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden birinin çevre sorunları olduğunu söyledi. 

Çevre ve sanayi ilişkisinin Türkiye’nin sanayi başkenti Bursa’yı çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Oral, “Sanayi kenti kimliğinin yanında doğal güzellikleriyle de ülkemizin gözbebeği olan Bursa’mızın bu güzelliklerini kaybetmemesi, gelecek nesillere daha temiz daha yeşil bir Bursa bırakmak, öncelikle biz sanayicilerin görevi olduğuna inanıyorum. Bizler BOSİAD yönetimi olarak konu ile ilgili farkındalık oluşturmak ve örnek olmak adına Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB’de bir yarışma düzenledik.” dedi.

TOLERANS YOK

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın çevre konusunda artık toleransının kalmadığını vurgulayarak, “Artık iş yapan her kim varsa çevreyi kirletmeden üretmek zorundadır. Zorunlu olarak kirlettiği, oluşturduğu atığı varsa, onu da bertaraf etmek durumundadır” dedi.

HASSAS OLMAK ZORUNDAYIZ

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Durmaz ise şunları kaydetti: 

“Bir taraftan üretimlerimizle ülke ekonomisine katkı sağlarken, diğer yandan özellikle OSB yönetimi olarak bölgemizde çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızla, diğer bölgelere işte bu tip projelerle örnek olmaya çalışıyoruz. Bölgemizde fabrika başına ortalama 2 bin 500 metrekare yeşil alan var ve bu, Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Biz bu yeşili de korumanın peşindeyiz. Bursa OSB olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip ISO 50001 Enerji Verimliliği Belgesi’ni alarak hem OSB genelinde hem de firmalar bazında yaptığımız enerji verimliliği çalışmalarıyla fabrikalarımızın sera gazını azaltmaya yönelik girişimlere hız vermiş durumdayız.”

BEŞ YILDIZLIK BİR BAŞARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada sanayicilere şu sözlerle seslendi: “Üreticilik ve sanayicilik bugün en çileli işlerden biri. Sizler hammadde, insan gücü, enerji gibi alanlarla uğraşıp üretim yaparken, bir yandan da çevrenin korunması için çalışıyorsunuz. İşte bu, beş yıldızlık bir başarıdır.”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, bugün çevreye en duyarlı kesimlerin başında sanayicilerin geldiğini savundu.

ÖDÜLLERİ VALİ VERDİ

Konuşmaların ardından, yarışmada birinci olan Rudolf Duraner firmasından Rasim Çağan, İpeker Tekstil’den İhsan İpeker ve Beyçelik Gestamp firmasından Baran Çelik ödüllerini Vali Münir Karaloğlu’nun elinden aldı. Yarışmaya katılan 31 firmaya da sertifikaları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk takdim etti. 

Öte yandan, ödül alan 3 firmanın adına BOSİAD Sosyal Tesisleri’nin  bahçesine birer mavi ladin ağacı, yarışmaya katılan 31 firma adına da BOSİAD Ormanı’nda 1 adet fidan dikildi. Gece, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X