Çevreci fabrikaya ödül

Sanayi tesisleri arasında çevre bilincini ve farkındalığı artırmak için ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi’ yarışması düzenleniyor.

Çevreci fabrikaya ödül

ASLIHAN AYDIN

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSB) bulunan firmalar, 20 Nisan’a kadar sürece dahil olabilecek.

BOSB Meşelipark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı İhsan İpeker, çevreci üretim temiz gelecek sloganı ile sanayi tesisleri arasında çevre bilincinin ve farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ 50 FİDAN BAĞIŞI

Yarışmaya katılım ücreti almayacaklarının altını çizen İpeker, “Fakat firmalarımız gönüllülük esasıyla Bursa OSB ve BOSİAD Hatıra Ormanı’na 50 fidan bağışında bulunabilecekler. Bunun yanı sıra bir yazılım geliştirildi. Yarışmaya katılanlar dosya ya da evrak kullanmayacaklar.

Ödüller 3 kategoride verilecek. Aynı zamanda teşvik ödülleri de dağıtılacak” dedi. Firmaların birbiri ile bilgi paylaşımını önemsediklerine de dikkat çeken İpeker, öne çıkan projelerin diğer firmalara da yayılması üzerine bir çalışma grubu oluşturmayı planladıklarını kaydetti. 

İHRACATTA YENİ KRİTER

Bir gün firmaların çevresel faktörlerden dolayı ihracat yapamayacak hale geleceğini dile getiren İhsan İpeker, “Çünkü Avrupa Birliği ülkeleri rekabete yeni bir boyut getirmiş durumda. Bir yerde anti damping koyamıyor. Ama kendi ürünlerini ön plana çıkartmak için farklı çevre kanunları ile birleştiriyor” ifadelerini kullandı.

BOSB Başkanı Abdullah Bayrak ise ihracat yaparken artık farklı sorularla karşılaştıklarını vurguladı. Bayrak, “Bundan 10 yıl önce, ihracat yaparken ’18 yaşından küçük çalışan var mı’ diye sorular sorarlardı.

Biz de bunu bildirirdik. Son yıllarda ise baca emisyon değerleri, atıklarımızın belgelenmesini istiyorlar. Bu belgeleri verdikten sonra karşı tarafa teklif verme şansını yakalıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X