Çevreci öğrencilere ödül

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Uluslararası Dünya Çevre Yarışması’nda 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak’ı başarılarından dolayı tebrik etti.

Çevreci öğrencilere ödül

Başkan Altepe, Bursa’nın gururu olan öğrencilerle Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bir araya geldi. Gemlik Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Recep Bozkurt ile Proje Sorumlusu ve Biyoloji Öğretmeni Serpil Korkmaz ve Gemlik Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu’nun da katıldığı ziyarette, öğrenciler çalışmalarının detayını Başkan Altepe ile paylaştı. Yarışmada, ‘Zeytin Karasuyunun Adsorbsiyon Yöntemiyle Arıtılıp, Organik Sıvı Gübre Olarak Kullanılması ve Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması’ başlıklı projeleriyle 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak, çevre konusundaki hassasiyetlerini de gözler önüne serdi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında çevre faaliyetlerini önemsediklerini ifade ederek, “Öğrencilerimizin başarısını tebrik ediyorum. Bursa’da çevreye önem veriyoruz. Ödülün çevre alanında olması da bu bakımdan daha da anlam kazanıyor. Kent ve çevre sağlığı ile gelecek nesillere sağlıklı yaşam alanları bırakılması hedefiyle öncü adımlar atıyoruz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusu olan Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak çevre için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yılın Yeşil Beyni ödülünü kazanan gençlerimizin başarılarını ve duyarlılıklarını, gelecekte de sürdüreceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Çevre faaliyetlerini her zaman desteklediklerini sözlerine ekleyen Altepe, gençlere bisiklet hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X