Çevreci projeye miniklerden destek

Doğanın Pili Bitmesin sloganıyla yola çıkan Gemlik Belediyesi, çevreci proje kapsamında okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların ve muhtarlıkların da desteğiyle üç ay içinde 250 kilo atık pil topladı.

Çevreci projeye miniklerden destek

CEMAL KIRGIZ

Bir başka çevreci proje olan atık yağ toplama kampanyasında da Türkiye rekoruna koşan Gemlik Belediyesi, aynı süreçte yaklaşık 1 ton atık yağ topladı.

Atık Pil ve Atık Yağ Toplama Kampanyaları’nı, bilgilendirme ve bilinçlendirme projeleri kapsamında okullarda da yaygınlaştıran Gemlik Belediyesi, Lale Kemal Kılıç İlkokulu ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından Şehit Öğretmen Ethem Yaşar İlkokulu’nda da 3-C sınıfını pilot sınıf olarak belirleyip, on gün içinde 75 kilo atık pil topladı. 3-C sınıfına giderek miniklere teşekkür eden Başkan Refik Yılmaz, kız öğrencilere oyuncak bebek, erkek öğrencilere de rengârenk oyuncak arabalar hediye etti.

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk de, atık pillerin Ankara’da önce muhafaza veya bertaraf işlemine tutulduğunu, kimyasallarının da Almanya’ya gönderilerek imha edildiğini, atık yağların da çevreci bio-dizel yakıta dönüştüğünü bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X